Háztartás

Nincs többé csótány, bolha vagy hangya otthon. Ez az egyetlen egyszerű összetevő elég ahhoz, hogy örökre megszabadulj tőlük!

Mikor volt utoljára, amikor csótányok, bolhák vagy hangyák gyötörték? A legtöbb ember mindent megtesz azért, hogy megszabaduljon ezektől a tolakodó és nem kívánt vendégtől otthonában. Szerencsére van egy bizonyos módszer, amely a bórax, könnyen hozzáférhető és nem mérgező összetevőt használja fel.

Olvassa el, hogyan szabadulhat meg a betolakodóktól ezzel a csodálatos módszerrel. A bórsavat már évek óta használják a rovarinvázió eltávolítására. A bórax ennek kémiai rokona. Mindkét vegyület tartalmaz – bórt. A bórax olcsóbb anyag, de ugyanolyan hatékony és kevésbé mérgező. Fontos megjegyezni, hogy a bóraxot a rovaroknak meg kell enniük ahhoz, hogy hatékony legyen. Nem hatol át a külső vázukon, bár ez egy népszerű mítosz.

Csótányok

Ez az egyik legnehezebben elpusztítható rovar a lakásban. Elég azonban bóraxot használni, ami elpusztítja őket. A nemkívánatos vendégeknek speciális „ételt” készítünk.

Vegyük ki 12 keményre főtt tojás sárgáját, majd keverjük össze 70 gramm bóraxszal. Ezután fél pohár cukrot adjunk hozzá, amely nyers tészta állagúvá válik. A tojásos-bóraxos tésztából kis golyókat formálunk, és azokat a lakás egész területén elhelyezzük, azokon a helyeken, ahová a csótányok járnak. Ez az!

Hangyák

A hangyák szeretik a mézet. Ezért, hogy bóraxot csempésszünk a szervezetükbe, 1:3 arányban keverjük össze mézzel. Alternatívaként használhatunk bórax és cukor keverékét is 1:3 arányban. A kész keveréket olyan helyekre helyezzük, ahol a hangyák járnak.

Bolhák

Ha vannak otthon állataink, akkor gyakran vannak bolhák is, mint szállóvendégek. Szívesen raknak petéket a szőnyegekbe és minden megközelíthetetlen sarokba. A bolháktól való megszabaduláshoz először porszívózza ki alaposan az egész lakást, különösen a szőnyegeket és a bútorok alatti területet. Ezután szórjon bóraxot a szőnyegekre és a bútorokra azokon a helyeken, ahol a bolhák megjelennek. Ezek különösen azok a helyek, ahová háziállataink szívesen járnak. Csak azt kell szem előtt tartanunk, hogy a bórax beszórása során a legjobb lesz, ha nincsenek gyerekek vagy állatok a lakásban.

Az utolsó lépés a felesleges bórax elporszívózása. Ezután 36 órán át hagyjuk állni, végül pedig alaposan porszívózzuk ki, hogy eltávolítsuk az elpusztult bolhákat.

Ha a cikk tetszett és szeretne az oldal fejlődéséhez, sikeréhez hozzájárulni, kérünk, ne felejtse el megosztani családtagjaival, barátaival. Köszönjük.