Kert, Tippek

Hogyan lehet a legjobb ízű paradicsomot termeszteni?

Most eláruljuk. Van pár egyszerű tippünk, amit most megosztunk veled. Meg fogsz lepődni, hogy ezektől az egyszerű tanácsoktól milyen finom és lédús a paradicsomot lehet otthon termeszteni.

Tojáshéj

Minden alkalommal, amikor tojást főzök, összegyűjtöttem a tojáshéjakat. A tojáshéj kiváló kalciumforrás, és a paradicsom termesztéséhez nélkülözhetetlen ásványi anyag. Körülbelül 3-4 tojáshéjat érdemes a palántázás előtt a földbe ásni, de a kis palánták köré is szórhatjuk a szétmorzsolt tojáshéjat.

Aszpirin

Az aszpirinnel kapcsolatban rengeteg kutatás készült, ami a paradicsom termesztését illeti. Az aszpirin segít a paradicsompalántáknak, hogy egészségesebben fejlődjenek és hogy megküzdjenek több betegséggel, például a foltossággal szemben. Növényenként 2 aszpirin tablettát kell a palánta földjébe tenni. A másik hatékony tipp, hogy a palántákat átültetés előtt pár nappal aszpirinoldattal permetezzük meg. Így készítsünk aszpirinoldatot: adjunk 1 tablettát 4 liter vízhez, rázzuk fel alaposan, majd a szórófejes flakon segítségével permetezzük be a paradicsompalántákat.

Banánhéj

A banánhéjat soha nem dobom ki, egy nagy zacskóban lefagyasztom, és csak akkor olvasztom ki, amikor tavasszal elkezdem a palántázást. A banánhéj kiváló foszforforrás, ami elengedhetetlen a paradicsom termesztéséhez. A palántázás előtt kb 1-2 banánhéjat érdemes a palánták földjébe tenni, de ne dobjuk ki a túlérett banánt sem! Mehet ki a kertbe a paradicsom palánták hálásak lesznek érte.

Multivitamin vagy kalcium tabletta

Ne dobjuk a lejárt szavatosságú vitamintablettákat! A paradicsom palánták imádni fogják ezt az extra törődést. A paradicsomok gyönyörűen nőnek és fantasztikus termést hoznak. Erre a célra a legjobb a tabletta vagy kapszula. Amióta ezt kipróbáltam, mindig egészséges, gyönyörű zamatos paradicsomot tudok otthon a családnak felszolgálni.

Ha a cikk tetszett és szeretne az oldal fejlődéséhez, sikeréhez hozzájárulni, kérünk, ne felejtse el megosztani családtagjaival, barátaival. Köszönjük.