Háztartás, Tippek

Hogyan lehet eltávolítani a karcolásokat az indukciós főzőlapról? Íme 6 tipp!

A többszöri konyhai használat és a nem mindig gondos tisztítás következtében az indukciós főzőlap üvegén különböző mélységű karcolások keletkezhetnek. Biztos, hogy az egyetlen megoldás a csere) Számos trükköt alkalmazhat, hogy elsimítsa a karcos üvegfelületen lévő nyomokat. Tudja meg, hogyan csökkentheti a karcolásokat olyan olcsó háztartási termékekkel, amelyeknek valószínűleg már a birtokában van!

Először is, hogyan lehet megelőzni a karcolásokat az indukciós főzőlapon?

Az indukciós főzőlapon lévő karcolások kezelésének ismerete nagyszerű, de még jobb, ha gondoskodik arról, hogy azok eleve ne jelenjenek meg. Ha elkerüli a gyakori rossz szokásokat, illetve az olyan tisztítószerek és eszközök használatát, amelyek károsíthatják, nagy különbséget fog tapasztalni a tartósságában.

A karcolások elkerülése érdekében

Végezze el a rendszeres karbantartást, hogy elkerülje a szennyeződések felhalmozódását. Így nem kell túl sokat súrolnia, és ezzel károsítani a főzőlapot! Ehhez felejtse el a fehérítőt és a maró vagy súrolószereket: fehér ecet vagy fekete szappan megteszi a hatását a főzőlap minden egyes használata után.

Ne használja a szivacs súroló oldalát, még akkor sem, ha sok a szennyeződés és az égett maradék. Ha szükséges, használjon speciális, az ilyen típusú főzőlapokhoz való kaparót.

Megfelelő serpenyőket és lábasokat használjon, és ellenőrizze, hogy az aljuk tiszta-e, hogy ne karcolja meg a főzőlap üvegét. Szokja meg, hogy mindig megemeli őket, ahelyett, hogy húzza, hogy elkerülje a könnyen elkerülhető mikrokarcolásokat.

Végezetül, talán nyilvánvalónak tűnik, de ne használja az indukciós főzőlapot munkalapként. Nem erre való!

Hogyan távolítsa el a karcolásokat az indukciós főzőlapról?

1) Fehér fogkrém

A fogkrém nagyon jól működik a felületes karcolásokon. Kerülje azonban a szemcsés vagy gél állagú fogkrémeket: itt csak a klasszikus fehér pasztát szabad használni. Vegyen egy kis csepp fogkrémet egy puha, szöszmentes, tiszta, száraz ruhára, és dörzsölje át a karcos területet. Ezután egy nedves szivaccsal távolítsa el a fogkrém nyomait, és hagyja megszáradni. Szükség esetén ismételje meg a műveletet.

2) Agyagkő

Az agyagkő nagyon hasznos az indukciós főzőlapon lévő karcolások tisztítására vagy kezelésére. Egyszerűen dörzsölje át a foltokat, mielőtt tiszta vízzel leöblítené.

3) Szódabikarbóna

A vízből és szódabikarbónából készült paszta jó eredményt ad. Áztasson egy ruhát ebbe a keverékbe, és kis körökben óvatosan dörzsölje át a karcolásokat. Befejezésül törölje át nedves szivaccsal.

4) Cigaretta (vagy fa) hamu

Ha dohányzik, a hamutartó alja nagyon jól fog jönni! Ha nem, akkor irány a kémény, hogy finom fahamu port vegyen fel. Ha megvan, távolítsa el a hamut egy tiszta, nedves ruhával, és törölje át a karcolást, előre-hátra mozgatva.

5) Vegyi termékek az indukciós főzőlapok karcolásainak eltávolítására

A karcolásokat eltávolíthatja fémtisztítószerrel, de kerülje el, hogy a főzőlapon lévő íráson menjen át, mert ez letörölheti azt. Alternatív megoldásként eltávolíthatja a karcolást a főzőlapról egy ammóniás oldattal (500 ml vízhez 20 ml ammónia), amelyet kis körkörös mozdulatokkal, puha ruhával alkalmazhat. Az utolsó lehetséges megoldás az autófényezők által használt polírozó paszta. Ezt használhatja az autó karosszériájára vagy a karcos főzőlapra. Egyszerűen áztasson egy ruhát enyhén a polírozószerbe, és kis körkörös mozdulatokkal törölje át a karcolásokat. Ezután egy tiszta ruhával távolítsa el a felesleget, hagyja állni néhány percig, majd öblítse le egy szivaccsal.

6) Mi történik, ha a karcolások túl mélyek az eltávolításhoz?

Ha a karcolások túl mélyek és ezért helyrehozhatatlanok, akkor ezekkel a tippekkel nem fogja tudni eltávolítani őket, bármilyen hatékonyak is legyenek. A karcos indukciós főzőlap megjelenésének javítása és a megfelelő működés fenntartása érdekében azonban csak a sérült üvegrészt cserélje ki egy másik, ugyanolyan méretűre. Ilyen típusú pótalkatrész könnyen beszerezhető. Másrészt, csak egy szakember lesz képes ezt a cserét teljes biztonsággal elvégezni, hogy a legkisebb nedvesség se juthasson be az elektromos alkatrészekbe. De biztosan kevesebbe kerül, mintha újat vásárolna!