Háztartás, Tippek

Mi a különbség a vörös, a fehér és a lila hagyma között: hol melyiket használjuk?

Megnézzük a főbb különbségeket közöttük, és kiderítjük, melyik a legjobb.

Nem titok, hogy minden ételhez egy bizonyos típusú hagyma szükséges. Tudja meg, miben különböznek egymástól, és jobban fog tudni főzni!

Megnézzük a főbb különbségeket, és kiderítjük, melyik a legjobb a különböző ételekhez és főzési technikákhoz.

Mi a különbség a hagymafajták között?

Vörös hagyma

Ez messze a legnépszerűbb és leggyakoribb fajta a konyhában. Az egész világon termesztik, sokoldalú fűszer, amely sokféle étel ízesítésére használható: pörköltek, mártások, gratinok, levesek és így tovább.

Jellegzetes, kiegyensúlyozott íze egyszerre savanykás és édes. Ideális főzéshez, könnyen karamellizálódik, és fűszeres és savanyú ételek édesítésére használják.

A vörös hagyma általában kis méretű, meglehetősen kemény héjú és húsos réteggel rendelkező hagyma íze finomabb, mint a többié. Ez teszi nagyon sokoldalúvá; sütésre és főzésre egyaránt alkalmas. Ráadásul tovább eltartható, mint a lilahagyma. Hűvös, száraz, fénytől védett helyen tároljuk.

Fehér hagyma

A fehér hagyma kevésbé gyakori a konyhában, mint a lilahagyma, főként azért, mert csak meleg időben, tavasszal és különösen nyáron jelenik meg. A fehér hagyma gyakran kis méretű, vékony héjú, húsa sok vizet tartalmaz.

Ez teszi különösen ropogóssá. Kénben és cukorban gazdag, erős szaga kissé irritálja a szemet, íze azonban enyhébb és kevésbé csípős, mint a vörös hagymáé. Ezt a fajtát ugyanúgy lehet főzni, mint a vörös hagymát, de jobb íze van apróra vágva, szeletelve vagy finomra vágva, saláták díszítésére.

Lilahagyma

A sárga hagymához hasonló ízű, de néha intenzívebb. A héja valamivel kevésbé zsenge és húsos. Miért drágább a vöröshagyma, mint a hagyományos hagyma? Mivel különösen savanykás és ropogós, leginkább nyersen fogyasztható salátákhoz, szendvicsekhez és hamburgerekhez.

A legjobb, ha nem adjuk hozzá forró ételekhez. Ezzel szemben szeletelt formában ez a fűszer jó adag frissességet ad az ízlelőbimbóknak.