Egészség

Hogyan lehet gyorsan csökkenteni a hirtelen megemelkedő vérnyomást: 5 egyszerű beavatkozás és minden rendben lesz!

A magas vérnyomás rendszeres kísérője azoknak az embereknek, akik állandó stresszben élnek, ráadásul rossz szokásaik, rendszertelen és egészségtelen a táplálkozásuk. Ennek ellenére már kevesen lepődnek meg azon, hogy a magas vérnyomás a fiataloknál is előfordul.

A 30-as éveikben járó férfiak gyakrabban szenvednek magas vérnyomásban, mint a nők. Az ő ereik sérülékenyebbek. A nőknél pedig a hormonok védik őket – mondja a, fővárosi kardiológus. – Akik szembesülnek ezzel a problémával, azoknak kínálunk néhány egyszerű megoldást. Ezek egyszerű, de hatékony módszerek a nyomás csökkentésére.

Hideg víz a lábaknak

A vérnyomás otthoni csökkentéséhez hideg vizet használhat. Ehhez egy-két percig kell áztatni a lábát egy hideg vízzel teli mosdótálban. Ezt megteheti úgy, hogy egy székre ülve, a lábát a vízzel teli tálba helyezi, vagy akár állva is megteheti. Alternatív megoldásként a kezét néhány percig hideg víz alá tarthatja (a vizet egyenletesen kell a tenyértől az alkarokig a kezére juttatni). A kezelés végén hideg vizet fröcskölhet az arcára, és egy nedvesített ruhát helyezhet a tarkójára.

Almaecet

Nem kevésbé hatékony népi gyógymód az almaecet, tökéletesen csökkenti a nyomást legalább huszonöt-harmincöt egységgel. Az ecettel átitatott rongyokat a lábfejre kell helyezni, és 15 percig rajta kell hagyni.

Borsmenta tea

Szintén elég gyakori orvosság a vérnyomás ellen a szokásos mentatea vagy egy pohár ásványvíz, egy evőkanál méz és egy fél citrom levének keveréke. A vizet egy menetben kell meginni. A nyomás 20-30 perc alatt 15-20 ponttal csökken.

Forró víz a kezeknek

A magas vérnyomást forró kézfürdővel is csökkentheti. A víz hőmérsékletének körülbelül 45 fokosnak kell lennie, az eljárás ideje – 10 perc.

Relaxáció

A nyomás hirtelen ugrásakor először is el kell lazulnia, és 3 percig próbálja meg visszatartani a lélegzetét a kilégzésnél 8-10 másodpercig. Ez a technika nagyon gyorsan 30 ponttal csökkentheti a nyomást.

De ne felejtsük el, hogy a vérnyomás gyakori megugrása teljes körű magas vérnyomásba torkollhat, ekkor ne gyakoroljunk öngyógyítást, jobb ha időben segítséget kérünk szakembertől.

Ha a cikk tetszett és szeretne az oldal fejlődéséhez, sikeréhez hozzájárulni, kérjük, ne felejtse el megosztani családtagjaival, barátaival. Köszönjük.