Háztartás, Tippek

Hogyan lehet gyorsan és egyszerűen, egyszer és mindenkorra megszabadulni a szennyeződésektől a konyhában?

Kevesen szeretik a konyhát takarítani… A konyhában az edények, a hűtőszekrény és a csempék tisztítása a háziasszonyok haját égnek állítja. Szerkesztőink felhívják a figyelmét néhány háztartási trükkre, amelyek segítenek tisztán és rendben tartani a konyhát. Használja ki őket!

TISZTA KONYHA

1) A zsírt és a kormot 15 perc alatt eltávolíthatja a grillről! Ehhez először szét kell szerelnie a grillt. Ezután a rácsokat 15 percig áztassa vízből, sóból és citromsavból álló oldatban (1 liter vízhez 4 evőkanál só és 3 teáskanál citromsav szükséges). Ha így nem sikerül eltávolítani a zsírt és a szennyeződéseket, próbálja meg egy ideig ebben az oldatban forralni.

2) Az aktív szén segít lemosni a leégett serpenyőt! Ehhez őröljön porrá néhány tablettát, és szórja a szennyezett területre. Húsz perc múlva öntsön rá hideg vizet. Fél óra múlva leöblítheti a serpenyőt, és eltávolíthatja a maradék lepedéket.

3) Minden tulajdonos tudja, hogy a vízforraló fűtőelemét tisztán kell tartani. De mi van akkor, ha még mindig maradt rajta vízkő? Tiszta ruhával és szódabikarbónával tisztítsa meg a fűtőelemet.

Ehhez áztasson egy nedves ruhát szódabikarbónába, és törölje át a szennyezett felületet. Ezután egy tiszta, nedves ruhával törölje le a maradékot, és törölje szárazra a fűtőelemet.

4) Egyenlő arányban ecet és víz oldata segít a hűtőszekrény tisztításában és a kellemetlen szagok eltávolításában. Nem javasoljuk, hogy a tisztítás után azonnal használja a hűtőszekrényt, hanem hagyja néhány órán át szellőzni.

Radikálisabb módszer a hűtőszekrény ammóniával történő tisztítása. Miután letörölte a falakat, hagyja a hűtőszekrényt egész nap nyitva, hogy kiszellőzzön.

5) Hatékony megoldás a konyhában a csempékről a zsír lemosására. Elkészítéséhez oldjon fel 4 evőkanál bóraxot, 100 milliliter ecetet és 100 milliliter ammóniát 4 liter meleg vízben. Ha ezt a keveréket használjuk, meg kell nedvesíteni a szennyezett felületet, és enyhén dörzsölni kell. A csempéi úgy fognak ragyogni, mintha újak lennének!

6) Növényi olaj és szódabikarbóna keveréke (az összetevőket egyenlő arányban kell összekeverni) segít megtisztítani a konyhaszekrényeket a kellemetlen zsírtól. A házi készítésű szert a szennyezett felületre kell felvinni, és 30 percig hagyni. Ezt követően a keveréket szivaccsal kell eltávolítani.

7) A legegyszerűbb módja a turmixgép gyors tisztításának! Ehhez közvetlenül a készülék használata után adjon a tálba egy kis vizet és néhány csepp mosogatószert. Ezután kapcsolja be a turmixgépet, és tartsa 20 másodpercig. A megadott idő letelte után öblítse le vízzel a tálat és a turmixgép lapátjait.

8) Sok konyhai szakértő azt tanácsolja, hogy ne használjunk kávédarálót fűszerek őrléséhez, mivel a felszabaduló illóolajok megváltoztatják a kávé aromáját. Ha elkövette ezt a hibát, ne essen kétségbe. A helyzet orvoslására egyszerűen őröljön meg egy marék rizst a gépben.

9) A sajtreszelő tisztításához használhat egy normál kefét. A merev sörték könnyen eltávolítják a sajtmaradványokat és más ragadós ételeket.

10) Az ecet és só keveréke segít eltávolítani a kávéfoltokat a porcelánedényekről. Az összetevőket egyenlő arányban kell összekeverni és a foltos területekre felvinni (még jobb, ha az edényeket beáztatjuk benne). Fél óra elteltével öblítse le vízzel a szokásos módon.

Tartsa makulátlanul tisztán konyháját ezekkel a tippekkel!