Érdekes, Tippek

Hogyan lehet megszabadulni a felesleges dolgoktól, hogy az élet sokkal könnyebb legyen

Ha úgy tűnik, hogy az élet egyre nehezebb, lehet, hogy itt az ideje megállni és körülnézni. Valószínűleg túl sok dolog van az életében, és még sem elég belőlük. Olvassa el figyelmesen az itt található összes tippet, és válasszon legalább egyet, ami a legjobban megfelel Önnek. Meglátja majd, hogy ha megszabadul a felesleges dolgoktól, sokkal könnyebb lesz az élete.

Csökkentse a ruhák számát

Elég, ha 2-3 szett ruhát választ. Próbáljon meg egy ideig csak ezekkel a ruhákkal boldogulni. Ez persze nagyon unalmasnak tűnhet, különösen azoknak, akik szeretik magukat a divaton keresztül kifejezni, de amíg nem próbálja ki, nem tudja, hogyan fogja érezni magát, ha nem aggódik tovább amiatt, hogy mit visel.

Először is, felszabadul az energia egy része, amit minden reggel azzal tölt, hogy eldöntse, mit vegyen fel. Másodszor, csökkenteni fogja a ragaszkodását ahhoz, hogy mások hogyan látják. Bizonyos számú nap után már nem fog azon aggódni, hogy ki mit gondol arról, hogy mit visel, mert rájön, hogy ez nem is olyan fontos.

Ez nem felhívás arra, hogy minden nap ugyanazt az inget vagy nadrágot viselje. Természetesen a ruháknak tisztának kell lenniük. A lényeg az, hogy egy bizonyos idő alatt korlátozzuk a viselt ruhák mennyiségét, és próbáljunk meg kisebb ruhatárral élni.

Bizonyára hallott már arról, hogy sok híres ember ugyanazokat a ruhákat hordta, és ezért nem pazaroltak extra energiát az öltözékük kiválasztására. Talán ez a módszer Önnek is megfelel, és csökkenti a stresszt az életében.

Egyszerű ételeket fogyasszon

Az elmúlt évtizedekben az emberek nagyon hozzászoktak ahhoz, hogy kényeztessék az ízlelőbimbóikat. Ízletes, kifinomult és új ételeket szeretnének reggelire, ebédre és vacsorára. Ha ez stresszeli, ha elege van abból, hogy meg kell terveznie, mit főzzön, ha nem tudja, milyen termékeket vásároljon és mit készítsen, ha állandóan túlterheli a hűtőjét élelmiszerekkel, amelyek megromlanak, mert nincs ideje megfőzni azt, amit eltervezett, talán át kellene állnia a legegyszerűbb alapanyagokra és a legegyszerűbb ételekre.

Például csak főtt csirkét, brokkolit és lencsét, vagy sült krumplit és paradicsomot ehetne. Minél egyszerűbbek az összetevők és a recept, annál könnyebben boldogul velük. Persze eleinte, ha különleges ízvilágú, éttermi ételekhez szokott, valószínűleg nem fog örülni az ilyen egyszerű ételeknek. De talán csak tegyen egy próbát? Talán tényleg segít abban, hogy kevésbé aggódjon amiatt, hogy mit eszik.

Ha elkezd egyszerűbb ételeket enni, azt fogja tapasztalni, hogy az elméje szervezettebbé válik, és jobban el tudja majd végezni az ételek vásárlásával és elkészítésével járó feladatokat. Előre pontosan tudni fogja, hogy mit fog főzni, és ennek megfelelően egyáltalán nem fog azon aggódni, hogy mi legyen a vacsora.

Ha folyamatosan túlstimuláljuk az ízlelőbimbóinkat, még az ünnepi ételek sem okoznak már különleges érzéseket. Az emberek már nem élvezik a különleges, ínyenc ételeket az ünnepek alatt, hanem egyszerűen túlzabálják magukat. Az élvezet szintje a mérsékeltről a túlzottra változott. Valójában megfosztjuk magunkat az élvezetektől, és feleslegesen stresszessé tesszük az életünket.

Egy ideig ne vásároljon semmit

Minden csak magán múlik. Kiválaszthat egy hónapos, három hónapos, egy éves időszakot, és ez idő alatt tartózkodhat minden vásárlástól (kivéve a létfontosságú cikkeket, mint az élelmiszer, higiéniai termékek stb.). Ha gyakran van késztetése arra, hogy vásároljon valamit a ruhákból, kozmetikumokból vagy egyéb cikkekből, csak írja fel egy papírra, de ne vegye meg. Próbálja meg elhalasztani az ilyen vágyakat, és meg fogja tapasztalni, hogy sok esetben néhány nap vagy hónap múlva már nem érez késztetést arra, hogy megvegye az adott tárgyakat.

Ha a vágy nem múlik el, akkor gondolatban elemezze újra, hogy szüksége van-e még erre a vásárlásra. Kétségtelen azonban, hogy a vásárlás halogatásával sok pénzt spórolhat, és megkönnyítheti az életét.

Ez a módszer különösen alkalmas azoknak, akik hajlamosak a spontán vásárlásokra. Valószínűleg meg fog lepődni, mennyi időt, fáradságot és pénzt takarít meg, ha rögtön eldönti, hogy például a következő hat hónapban nem vásárol semmit.

Hozzon létre egy reggeli rituálét

Kezdje a reggelét ugyanazzal a rituáléval. Nem kell, hogy ez egy nagyon részletes vagy bonyolult, egy órán át tartó rituálé legyen. Lehet csak néhány perc: egy ima, egy olvasmány, egy meditáció vagy bármi más. Ha tudja, hogy minden ébredéskor egy rutint követ, és ha akár csak néhány percet is olyan tevékenységgel tölt, amit élvez, a napja sokkal szórakoztatóbb és produktívabb lesz.

Tekintse át a teendői listáját

Tekintse át az összes kötelezettségét, és nézze meg, hogy le tudja-e tenni őket. Ha elkezd kevesebb olyan dolgot vásárolni, amire nincs szüksége, vagy lehetőleg teljesen leáll a vásárlással, rájön, hogy úgy élheti azt az életet, amit szeret, miközben kevesebbet dolgozik, és több ideje marad olyan tevékenységekre, amelyek nem pénzkeresőek, és amelyeket élvez. Tehát csökkentse a kötelezettségeit, és fontolja meg, hogyan tudna kevesebb időt tölteni munkával.

Tanuljon meg „nemet” mondani

Nagyon gyakran félünk attól, hogy egyedül maradunk, lemaradunk valami fontos dologról, vagy unalmas embernek tartanak minket, ezért ha meghívást kapunk, nagyon gyakran elfogadjuk anélkül, hogy kellően átgondolnánk. A stressz csökkentése érdekében meg kell tanulnunk „nemet” mondani, vagy legalábbis időt kell adnunk magunknak, hogy átgondoljuk a dolgot. Ha ugyanis meggondolatlanul telerakja a naptárát találkozókkal, munkákkal és kötelezettségekkel, akkor rengeteg stressznek teszi ki magát.

Ha bizonyos kötelezettségeket vagy találkozókat vállal, és aztán rájön, hogy nincs hozzá energiája, és az utolsó pillanatban lemondja, vagy ami még rosszabb, megjelenik, és rossz kedve van, nemcsak magának árt, hanem másoknak is.

Csökkentse az információ mennyiségét

Jobb, ha nem nézi tovább a tévéműsorokat, nem követi a végtelen hírfolyamot a közösségi oldalakon. Inkább engedje meg magának, hogy csendben legyen, hogy elszakadjon a külső információforrásoktól, hogy egyedül legyen a gondolataival és az érzéseivel.

Ha azt tapasztalja, hogy sok stressz éri, és pihenés közben elkezdett többet tévézni, vagy ellustult, próbálja meg legalább néhány hétig abbahagyni, és csak magával foglalkozzon, és meglátja, hogyan érzi magát.

Engedje el a felesleges dolgokat, és éljen stresszmentes életet!