Háztartás, Tippek

Tegye a csavarhúzót egy citromba: olyan trükköt ismerhet meg, amit soha nem is gondolt volna

Helyezzen csavarhúzót egy citromba, ezt a titkot még kevesen ismerik: próbálja ki.

Citrom és csavarhúzó

A számtalan citrusféle közül, amelyeket nyáron a szomjoltáshoz szükséges italok elkészítéséhez használnak, nem hiányozhat a citrom, amely mind a limonádéhoz, mind a különböző aperitifekhez, alkoholos és alkoholmentes italokhoz egyaránt hasznos. Sokan tudják, hogy a citromot, amellett, hogy garantálja a jól ismert savas ízt, gyakran választják számos jótékony tulajdonsága miatt, és ezért a híres citrusféle sosem hiányzik a konyhából. A citrom ugyanis különösen gazdag káliumban és C-vitaminban, utóbbi elem a legkeresettebb, mivel antioxidáns és gyulladáscsökkentő hatású.

Röviden, a citrom az egyik legjobb természetes táplálékkiegészítő , egy olyan citrusféle, amelynek mindig az étrendünk része kell, hogy legyen az összes előnye miatt, amit garantálhat.

Mindössze egy citromra és egy csavarhúzóra van szüksége

Valószínűleg egyikünk sem szúrt még csavarhúzót egy citromba, de ez az egyszerű művelet olyan előnyökkel járhat, amit soha nem is gondoltunk volna.

Az első dolog, amit tennünk kell, hogy fogjuk a citromot, tegyük rá a kezünket, és kezdjük el ide-oda görgetni az asztalon, többször. Vigyáznunk kell, hogy ne nyomjuk lépjük túl erősen, különben kárt teszünk benne.

A citromon lévő lyukkal a préselés pazarlás mentes lesz

Miért görgessük a citromot az asztalon? Így a gyümölcs puhább lesz, és a következő lépés sokkal könnyebben elvégezhető.

Most fogjuk a csavarhúzót, és kezdjük el behelyezni a citrom alsó végébe. Ha már bent van, győződjünk meg róla, hogy a csavarhúzót elég mélyen beleszúrtuk, de anélkül, hogy a másik oldalon kijönne.

Ha ez a lépés megtörtént, akkor már ki lehet húzni a csavarhúzót a citromból. A citromon most már lesz egy látható lyuk , ami hasznos lesz ahhoz, amit a következő lépésben szeretnénk tenni vele.

Fogjunk egy poharat, és kezdjük el belepréselni a citromlevet, hagyjuk, hogy az imént készített lyukon keresztül kijöjjön.

Így csak annyi citromlevet nyomunk kia amennyi szükséges, anélkül, hogy sokat pazarolnánk. Ha ismét citromlére van szükségünk, ismét puhítsuk meg és hasonló módon nyomjuk ki a levét mint korábban.