Háztartás, Tippek

Hogyan lehet megszabadulni a koromtól, és visszaadni a főzőedények régi fényét? Tisztítsa meg serpenyőjét pillanatok alatt!

Nemrég használt serpenyőt, és máris kormos lett? Ismerős helyzet, nem igaz? Vagy talán örökölt egy régi serpenyőt, amit meg kell tisztítani? Ha sajnál megválni kedvenc edényétől, itt az ideje, hogy megtanulja, hogyan kell megtisztítani! Mi pedig segítünk ebben!

Ma megosztunk egy kis trükköt, amivel pillanatok alatt megtisztíthatja kedvenc serpenyőjét a koromtól.

Így tisztítsd meg a serpenyőt a koromtól

Szükséges hozzávalók:

5 liter víz
fél csésze szódabikarbóna
fél csésze írószerragasztó
100 g száraz mustár.

Folytassa a tisztítást:

1) Ügyeljen arra, hogy kezét kesztyűvel védje, és szellőztesse ki a helyiséget.

2) Forraljon vizet, és adjon hozzá minden hozzávalót egyesével, kezdve a szódabikarbónával, a ragasztóval és végül a mustárral. Keverje jól össze, hogy a keverék homogén legyen.

3) Mártsa a régi serpenyőt a forró vízbe úgy, hogy a serpenyő teljesen a víz alá kerüljön. Ha a serpenyőnek műanyag fogantyúja van, ne felejtse el azt előzetesen eltávolítani.

4) A serpenyőt 15-20 percig kell forralni, ha nem túl piszkos. Ha a korom régi és nehezen eltávolítható, hagyja a régi serpenyőt egy órán át a forrásban lévő vízben.

5) Hagyja a serpenyőt a vízben kihűlni. Most már a szennyeződéseket és a zsírt könnyű lesz lesikálni késsel, kaparóval és bármilyen tisztítószerrel. Nem kell sok időt töltenie azzal, hogy kedvenc főzőedénye újra eredeti fényében ragyogjon!

Ez a módszer öntöttvas, alumínium és dural edények esetében is alkalmazható.

Hogyan akadályozhatja meg, hogy az ételek odaragadjanak

Ahhoz, hogy az ételek tisztítás után ne ragadjanak rá a fémbevonatra, a következő módszerek valamelyikével kell kezelnie serpenyőjét.

A mi ajánlásaink:

1) A megtisztított serpenyőt teljesen kenje be növényi olajjal. Hagyja fél órára 200 Celsius-fokra előmelegített sütőben. Ezután hűtse le, és ismételje meg az egész eljárást.

2) Öntsön sót a serpenyőbe, és tegye alacsony hőfokra. Keverje a sót a serpenyőben fél órán keresztül. Ezután le kell hűteni, a sót ki kell önteni, és a belsejét növényi olajjal meg kell kenni.

Tartsa tisztán az edényeit!