Háztartás, Tippek

Ne felejtsd el tisztítani a WC-kefét: egy dolgot kell tenned, hogy elkerüld a baktériumok terjedését

A WC tisztításakor nem szabad megfeledkezni egy másik fontos tárgy – a WC-kefe – tisztításáról sem, mert rengeteg szennyeződést és baktériumot gyűjt össze.

Segít tisztán tartani a WC-csészét, de sokan elfelejtik tisztításának fontosságát. Valójában ezt a tárgyat is alaposan meg kell tisztítani, különben szennyeződések és baktériumok gyűlnek rajta, amelyek a további használat során ismét beszennyezik a WC-csészét.

Az egyik blogger elárulta a tökéletes módszert, hogyan lehet percek alatt megtisztítani a WC-kefét

Megjegyzi, hogy a WC-kefét időről időre meg kell mosni és fertőtleníteni kell úgy, hogy fertőtlenítőszerrel lefújjuk, hogy elpusztítsuk a rajta lévő baktériumokat, és megakadályozzuk, hogy ezek utána elterjedjenek a WC-csészében.

De miután fertőtlenítővel kezeltük, nem szabad azonnal visszatenni a helyére, hanem előbb hagyni kell megszáradni. Ehhez a nyelét a WC-csésze és a WC-ülőke közé kell helyeznie úgy, hogy a WC-kefe a WC-csésze fölé lógjon. Természetesen ahhoz, hogy ez a tárgy az ilyen tisztítás után ne szedjen fel újabb baktériumokat, meg kell győződni arról, hogy maga a WC-csésze is tiszta.

A blogger azt is hozzátette, hogy a WC- kefét a legjobb félévente cserélni, hogy ne terjessze a baktériumokat minden egyes alkalommal, amikor használja.