Háztartás, Tippek

Hogyan lehet megszabadulni a lepedéktől a csészéken 5 perc alatt: a tapasztalt vendéglátósok megosztottak egy módszert

A kellemetlen barna lepedéket a csészéken elég nehéz eltávolítani, de tapasztalt vendéglátósok elárultak egy módszert, ami garantáltan segít.

A csészék nagyon gyorsan koszolódnak, különösen, ha használat után nem mossuk el őket azonnal. Idővel a csészéken kellemetlen barna patina alakul ki, amitől nehéz megszabadulni.

A plakk percek alatt eltűnik: egy vendéglátós elárulta, hogyan lehet megszabadulni a teafoltoktól a csészén

A bögréken megjelenő csúnya barna foltok oka a tanninok – a teában, kávéban és más forró italokban található kémiai vegyületek. A tanninok ártalmatlanok, de nagyon nehéz megszabadulni tőlük. Szerencsére rengeteg módszer van arra, hogy ezeket a makacs foltokat pillanatok alatt eltávolítsuk.

A tapasztalt háziasszonyok osztották meg trükkjeiket. Azt tanácsolják, hogy fehérítőt használjunk forró vízzel. A csészéket 5 percig kell áztatni ebben az oldatban, majd alaposan kiöblíteni.

Mások azt tanácsolták, hogy ne használjunk folyamatosan fehérítőt a csészék tisztítására, mivel az idővel károsíthatja azokat. Ehelyett a műfogsortabletták használatát javasolják. Ha a tablettát egy bögre forró vízbe tesszük, az sisteregni fog, és kevesebb mint 10 perc alatt eltávolítja a barna foltokat.