Háztartás, Tippek

Maguk is elszaladnak a házból: a szakértő az egerek elleni küzdelem legjobb módszerét nevezte meg

Az egerek komoly problémává válhatnak a házban, különböző károkat okozva. A szakértő elmondta, hogyan lehet csapdák és vegyszerek nélkül megszabadulni az egerektől a házban.

Lehet, hogy az egerek aranyosak, de sokak számára igazi rémálom lehet, ha rájuk találnak, amint otthonukban hemzsegnek. Egyre többen keresik azonban az egerektől való megszabadulás humánusabb módjait, amelyek nem járnak a hagyományos, halálos egérfogóval.

Az egerek szeretnek a falakon fel és alá futkározni, ezért tegyen fémgyapotot a készülékek, szekrények közé és bárhová, ahová csak tudja. Nyilvánvaló, hogy az egerek nem szeretik, így megspórolja a kártevőirtó felbérlését, és egy kicsit humánusabb is, mert higgye el, nem akar minden reggel arra ébredni, hogy az egérfogókból eltávolítsa a döglött egereket.

A fémgyapot egy nagyon finom és rugalmas, éles szélekkel rendelkező gyapjú, amelyet háztartási célokra, többek között polírozásra és tisztításra lehet használni. Az olyan kártevők, mint az egerek és a patkányok nem szeretik az acélgyapotot rágni, mivel az éles szélek annál jobban fájnak nekik, minél többet próbálnak rágni rajta.

Az egerek távoltartásának egyik legjobb módja, ha azokat a területeket célozza meg, amelyeken keresztül általában bejutnak az otthonába.

A lábazatokon és a csöveken lévő lyukak kitöltésére használja, például a mosogató alatt, a radiátorok közelében vagy a falon a hűtőszekrény, a sütő és a mosogatógép alatt.

Még az apró lyukak is veszélyt jelenthetnek, mivel az egerek minden filléres méretű lyukon át tudnak jutni.

Egyik előnye, hogy nem mérgező, így más csapdákkal és kártevőirtó módszerekkel ellentétben nem kell túlságosan aggódnia amiatt, hogy az otthon forgalmas területein ki van helyezve. Bár az egerek és patkányok kényelmetlenül érzik magukat az acélgyapot rágcsálásakor, valószínűleg nem öli meg őket, így ez egy egyszerű módja az elriasztásuknak anélkül, hogy halált okozna.