Autó, Tippek

Hogyan mossunk autót megfelelően: a válasz meglepi a tapasztalt vezetőket is

Először is az autómosást slagból vagy vödörből történő locsolással kell kezdeni – ez azért szükséges, hogy felpuhuljon a szennyeződés az autón. A vízáramlást mindig lefelé kell irányítani, de a víznyomás ne legyen nagyon erős, hogy ne fröcskölje szét a megszáradt sarat az autó egész felületén.

A szakértők azt tanácsolják, hogy az autó mosását a kerekekkel kezdjük, mert azok a legpiszkosabbak. Ahhoz, hogy alaposan lemossa róluk a szennyeződést, jobb, ha egy kemény kefével alaposan megtisztítja a kerekeket és a tárcsákat.

Lehet-e autót mosni csak vízzel

A szakértők azt mondják, hogy sima vízzel is lehet és kell is mosni az autót. Az autó bevonatának normál állapotának megőrzése érdekében nem szabad szappant vagy mosogatószert használni. A szakemberek azt tanácsolják, hogy vásároljon autómosó sampont és egy speciális terméket a külsejének tisztítására. Elmagyarázták, hogy az autó felületének tisztítására szolgáló speciális termékeket úgy tervezték, hogy ne károsítsák az autó festékét, és további kenőanyaggal rendelkeznek, amely segít megelőzni az autó bevonatának karcolódását. Emellett ezek a samponok nem távolítják el az autón már meglévő viaszt.

Le kell mosni a viaszt az autó mosása után?

Ismert tény, hogy az autóját viasszal kezelheti a jobb megjelenés érdekében. Ez segít az autó száradási folyamatának felgyorsításában is, mivel a viasznak megvan az a tulajdonsága, hogy taszítja a vizet. A viaszbevonat segít megvédeni az autó fényezését az UV-sugaraktól és az esőfoltoktól is. A viaszolás után azonban érdemes még egyszer leöblíteni az autót ozmózisvízzel, mivel a viasz száradás után zsíros maradványt hagyhat maga után. Az autó fordított ozmózisos vízzel történő mosása megakadályozza a megszáradt cseppek nyomait. A szakemberek megjegyzik, hogy ezt mindig érdemes megtenni, hogy az autó makulátlanul nézzen ki.

Szükséges-e lemosni az autót az aktív hab felvitele előtt?

A szakemberek elmondják, mielőtt lemosná az autót, először alulról felfelé vigye fel a habot. Így a hab jobban fel tudja oldani a szennyeződéseket. Gyakran előfordul, hogy az autó teteje tisztább, így nem kell hosszan érintkeznie a habbal.

Érdemes a habot felhordani az autóra, és várni néhány percet, hogy a hab reakcióba lépjen a szennyeződéssel, és utána könnyen eltávolíthatók legyenek a régi foltok a felületen. A szakértők azt tanácsolják, hogy a habot felülről lefelé haladva mossuk le, hogy a szennyeződés ne terjedjen szét az egész autón.