Háztartás, Tippek

Van egy különleges hely: hol nem szabad tejet tartani a hűtőben

A tej általában a felbontástól számított hét napon belül megromlik, de tovább is frissen tartható, ha megfelelő helyen tároljuk.

Úgy rendezzük be a hűtőszekrényt, hogy az élelmiszerek hosszabb ideig eltarthatók legyenek

A szervezettség azt jelenti, hogy tudjuk, hol keressük a dolgokat, és kisebb a valószínűsége, hogy a hűtő mélyén olyan ételek lappanganak, amelyekről megfeledkeztünk.

Azt is jelenti, hogy kevesebb élelmiszert pazarolunk, ami jót tesz a zsebünknek, mert nem vásárolunk meg olyan dolgokat, amelyek már megvannak.

A legtöbb ember a hűtőszekrény ajtajában tárolja a tejet, de nem ez a legjobb hely ahhoz, hogy hosszabb ideig friss maradjon.

Az ajtós rekesz a legmelegebb hely a hűtőszekrényben, és a hőmérséklet minden egyes alkalommal, amikor az ajtót kinyitják és becsukják, ingadozik, így az ott tárolt tej gyorsabban romlik meg.

Ha azt veszi észre, hogy a tej nem tartható sokáig, próbálja meg a polcon tárolni. A fűszerek és szószok általában hosszabb ideig eltarthatók, és nem kell őket a hűtőszekrényben egy bizonyos hőmérsékleten tartani, ezért általában jól tárolhatók az ajtóban vagy a felső polcon. Ugyanez vonatkozik a palackozott italokra is, ezeket könnyebb tárolni, és könnyebb hozzájuk férni, ha az ajtóban vannak.

A tejet mindig 2 °C körüli hőmérsékleten kell tárolni, ami általában a hűtőszekrény hátsó vagy alsó részén található hőmérséklet.

A tejhez hasonlóan más termékeket sem szabad az ajtóban tárolni. A tejszín tovább tartható, ha hűvös helyen tárolják a hűtőben – tehát kerülje az ajtót.

A tojásokat állandó hőmérsékleten kell tartani, ezért előfordulhat, hogy a hűtőszekrény felső vagy középső polcán jobban tárolhatók.