Háztartás, Tippek

Hogyan távolítsuk el a pillanatragasztót a kezünkről

A pillanatragasztó mindent azonnal összeragaszt, beleértve az ujjaidat is. Azonnal megszárad, ezért nagyon nehéz eltávolítani. Mégis vannak olyan módszerek, amik segítenek megszabadulni tőle.

10 módszer, hogy megszabadulj a kezeden lévő pillanatragasztótól

1) A zsír felpuhítja a ragasztófilmet. Növényi és állati zsiradék egyaránt használható. A normál napraforgóolaj jól működik. Egyszerűen csak csepegtesd egy vattadarabra, helyezd a foltra, és hagyd ott néhány percig. Ezután kezdje el finoman dörzsölni a vattával, amíg a folt teljesen el nem tűnik.

2) Vazelin vagy bármilyen zsíros krém használható olaj helyett. Használja ugyanúgy, mint az olajat. A súrolási folyamat 15-20 percig tart. Néha több, a folt méretétől függően.

3) Az alkohol felpuhítja a pillanatragasztó hatóanyagát. A munkához áztasson bele egy vattakorongot, és 7-10 percig vigye fel a ragasztófoltra.

4) Ha nincs kéznél alkohol, ecet is használható. A borogatást 7-10 percig alkalmazzuk. Ezután a felpuhult ragasztót ugyanezzel a vattakoronggal vagy ronggyal le kell törölni a kézről.

5) A mosogatószer is megbirkózik a pillanatragasztóval. Hígítsuk fel vízben, és 15 percre merítsük a kezünket az oldatba. A ragasztófilm le fog válni, és könnyen eltávolítható lesz. A szappan vagy sampon ugyanígy működik.

6) Az aceton alapú körömlakklemosó vagy a hagyományos aceton szintén segít a problémán. Egy vattakorongot vagy kendőt áztassunk be acetonba, hagyjuk 10 percig ázni, majd dörzsöljük át a ragasztóval szennyezett területet. Ne feledje: a körömlakklemosóban az aceton aránya alacsony, ezért kevésbé hatékony, mint a közönséges aceton. Lehet, hogy hosszabb ideig kell rajta tartani a borogatást.

7) A WD-40 nélkülözhetetlen háztartási segédeszköz. A folyadék számos hasznos tulajdonsággal rendelkezik, többek között képes eltávolítani a beszáradt ragasztót. Egyszerűen kenje a WD-40-et a ragasztófóliára, várjon 10 percet, majd távolítsa el a ragasztót.

8) A szódabikarbóna jól működik a pillanatragasztó maradékával. Hígítsd fel vízzel sűrű pasztává, 10 percig kend a szennyezett területre, majd dörzsöld be, amíg a ragasztómaradvány el nem tűnik a bőrről.

9) A só ugyanúgy használható, mint a szódabikarbóna. Először áztassa be a ragasztót néhány percre, majd dörzsölje le.

10) Olajjal kevert kávézaccot kell a ragasztófoltra kenni, és 10-15 percig várni, majd addig dörzsölni, amíg a ragasztó le nem válik a bőrről.

Ha a cikk tetszett és szeretne az oldal fejlődéséhez, sikeréhez hozzájárulni, kérünk, ne felejtse el megosztani családtagjaival, barátaival. Köszönjük.