Párkapcsolat, Tippek

Hogyan tedd túl magad a szakításon

  1. Szakítsd meg a kapcsolatokat.

Ha lehet töröld fb-ról, akár a legközelebb barátait is. De azt is beállíthatod, hogy egyáltalán ne láss adott embereket. Ezt most nem írjuk le, hogy kell, de a fiúk biztosan szívesen segítenek.

  1. Szabadulj meg a régi göncöktől, különösen mindentől, ami rá emlékeztet!

Nem tudod még kidobni? Nem baj, akkor csak dobozold el jó mélyre és vidd át a szülői házba, vagy az ágynemű tartó – amit úgyse használsz – mélyére. Egy kis frissítés magad körül úgysem árt és az idő is jobban repül. Menj végig a gardróbodon és szelektálj ki mindent, amire nincs szükséged. Ha valamit már fél éve nem vettél fel, annak nyugodtan ints búcsút. A kicsit szakadt, foltos, kifakult, elhasználódott darabokat se kíméld, úgysem fogod már őket hordani. Tarts a barátnőiddel egy jó kis szekrény szelektálós napot, hidd el, sokkal jobb kedved lesz tőle. Végre lesz hely a szekrényedben az új kincseknek, az életedben pedig az új lehetőségeknek. 😉

Amitől pedig még izgalmasabb az egész, hogy ha eladod a régi darabokat, a bejövő összegből akár újakat is vehetsz!

  1. Ne kezdj el borozgatni, sorozatokat nézni csipsszel és csokival!

Ezek mindegyike hizlal, csak husi leszel tőle. Pont ez amire nincs szükséged. Néz ki jól, egye meg a fene őt. Sajnálja ő, hogy egy ilyen jó csajt már nem az övé. Nézz ki még jobban, mint azelőtt. Ő tuti, hogy beiratkozik egy edzőterembe. Persze azért, hogy csajozzon és még jobban nézzen ki. Tedd te is ezt! A sorozatok megvárnak akkor, amikor lesz olyan partnered, aki érdemes rá.

  1. Foglald el magad. Inspirálódj, légy a saját belső építészed!

A hálószobád az, amit minden nap először és utoljára látsz. Alakítsd át rögön kevésbé fog emlékeztetni. Itt a legjobb elkezdeni az otthonod átalakítását. Légy bátor, nyugodtan keverd a stílusokat! Rakj össze mindent, amit eddig szívesen kipróbáltál volna, egy szóval légy kreatív! A fal festésétől kezdve egészen az olyan apró dolgokig, mint az ágynemű csere, mind új impulzusokat nyújtanak, energiával töltenek fel, segítenek a pozitív gondolkodásban, és még hasznosnak is fogod érezni magad. Esetleg dobd fel a fb-on ki akar segíteni (persze legyen egy tartalék haver, ha senki sem jelentkezik, akkor legyen ki odaír)

  1. Szabadidődben segíts másokon!

Ha másoknak segítesz, azzal saját magadnak is jót teszel, enyhíted vele a lelked fájdalmát. Hallgasd meg mások történetét, ne félj a mély beszélgetésektől. Látni fogod, hogy nem vagy egyedül a problémáddal, ennek segítségével könnyebben külső szemlélőként tudsz majd a saját történetedre tekinteni. A mások baja általában sokkal rosszabb.

  1. Gyűjtsd össze azokat a dolgokat, amit utáltál benne.

Írd le, nehogy elfelejtsd. Ezekre gyakran gondolj, eltereli a figyelmed.

  1. Aludj!

A megfelelő mennyiségű és minőségű alvás elengedhetetlen a testi-lelki regenerálódáshoz.

Ha nem tudsz aludni a negatív gondolatok miatt, próbáld ki, hogy egy naplót, vagy füzetet teszel magad mellé és leírod minden aggodalmadat. Leírva már nem fog annyira szörnyűnek tűnni és könnyebben el is tudod engedni a sötét gondolatokat.

  1. Keress egy hobbit, sportolj, fuss!

Levezeti a feszültséget. És hátha „belefutsz” valakibe, aki sokkal jobb.

Ha a cikk tetszett és szeretnél az oldal fejlődéséhez, sikeréhez hozzájárulni, kérünk, ne felejtsd el megosztani családtagjaiddal, barátaiddal. Köszönjük.