Háztartás, Tippek

Hogyan tisztítsuk meg a telefon szilikon tokját a sárgulástól?

A szilikon tokok nem csak a mobil testének védelmét szolgálják. Régóta stílusos kiegészítő, amely tükrözi tulajdonosának ragyogó egyéniségét. De mit tegyünk, ha kedvenc tokunk megsárgult, elsötétült, csúnyán néz ki, és nem szeretnénk tovább használni? Nem kell sürgősen újat vásárolnia. Megpróbálhatja saját kezűleg orvosolni a helyzetet. Hogyan tisztítsa meg otthon a szilikon telefontokot?

Miért sárgulnak és sötétednek el a szilikon tokok az idő múlásával?

Először is nézzük meg, miért változtathatják meg a szilikon termékek az idő múlásával az árnyalatukat. A szilikon egy porózus anyag, amelynek felületén sok mikroszkopikus lyuk található. A tok használata során szennyeződések halmozódnak fel bennük. A pórusokban felgyülemlett por hozzájárul ahhoz, hogy a termék színe sötétebbre változzon.

A sárgulás a következő tokoknál kezd megjelenni:

A készüléket a tokban hőforrások közelében (pl. radiátor közelében) tárolja;
a termék gyakori közvetlen napfénynek való kitettsége.

A fehér és átlátszó borítások hajlamosabbak a szennyeződések felhalmozódására, és ennek következtében a sötétedésre és sárgulásra. Ezért ezeket gondosabban kell ápolni. És most részletesen elmondjuk, hogyan kell tisztítani a telefon szilikon tokját. Válassza ki a megfelelő módszert, és mindenképpen próbálja ki.

Fontos: ne felejtse el kipróbálni az anyag nem feltűnő részein!

A különböző típusú tokok ápolása

Ahhoz, hogy megértse, milyen módszereket érdemes használni a tokja esetében, meg kell határoznia, hogy milyen típusú termékkel kell dolgoznia, és milyen eszközöket használhat. A tisztítóoldatok tulajdonságaik és a szilikonra gyakorolt hatásuk agresszivitása tekintetében nagymértékben eltérhetnek egymástól.

Hogyan kell tisztítani egy átlátszó szilikon tokot

Egy ilyen terméken minden hiba és folt különösen jól látható. Próbálja meg ezeket a jól ismert eszközöket használni.

Szódabikarbóna. Mossa meg a tokot vízzel és szórja meg szódabikarbónával. Finoman dörzsölje a felületét egy puha sörtéjű fogkefével. Ne nyomja erősen, nehogy megkarcolja a puha szilikont. Öblítse le alaposan a szódabikarbónát, majd száraz ruhával törölje át.

Folyékony folteltávolító, amely nem tartalmaz klórt. Tegye a tokot 15 percre a folteltávolítóba. Ezután alaposan öblítse le vízzel, és törölje szárazra egy puha ruhával.

Fertőtlenítős nedves törlőkendő. Ezek nemcsak arra képesek, hogy visszaadják a tok eredeti tiszta megjelenését, hanem megbízható antibakteriális védelmet is nyújtanak.

Hogyan kell tisztítani a színes szilikontokot

Olyan finom termékre lesz szüksége, amely nem károsítja az árnyalatot. A szilikontok sárgulástól vagy sötét foltoktól való megtisztításához a mosószappan segít. Kövesse az alábbi utasításokat:

A szappant őrölje meg egy reszelőn, adjon hozzá egy kevés vizet, és keverje sűrű péppé;
merítse az egész tokot az oldatba;
hagyja benne a terméket 1 órán keresztül;
ha a foltok még mindig megmaradnak, dörzsölje át őket szivaccsal vagy puha ruhával;
öblítse le a tokot vízzel, és törölje szárazra.

Mit nem szabad használni a szilikon tok tisztításához?

A túl durva és súrolószerek helyrehozhatatlan károkat okozhatnak a puha anyagban. Hogy hogyan tisztítson meg egy átlátszó telefon tokot a sárgulástól és a sötétedéstől, azt már tudja. És most a biztonság kedvéért ismerkedjen meg azoknak az eszközöknek a listájával, amelyeket nem lehet erre a célra használni:

Csiszolópapír;
aceton;
paraffin;
mosogatótisztító;
klór és bármilyen klórtartalmú termék;
fémkaparók és kefék.

Hasznos tippek a szilikonburkolatok ápolásához

Legalább havonta egyszer tisztítsa meg a tokot folyékony szappannal. Ez jó megelőzés a súlyos foltok kialakulásának megelőzésére, amelyektől később nehéz lesz megszabadulni.

Ha észreveszi, hogy a tok piszkos, ne halogassa sokáig a tisztítást. A friss foltokat sokkal könnyebb és gyorsabb eltávolítani, mint a berögzült és beivódott foltokat.

Ha van egy kedvenc szilikon tokja, amely elvesztette vonzó külsejét, ne siessen megszabadulni tőle. Próbálja meg a foltokat, a sötétedést és a sárgulást a bevált népi gyógymódok segítségével eltávolítani.

Gyakran ismételt kérdések

Használhatok fehérítőt a szilikon telefon tok tisztításához?

Használhatja, de annak kíméletesnek kell lennie, és finom/színes szövetekhez kell alkalmasnak lennie.

Kimoshatom a szilikon tokot mosógépben?

Nem, mivel a szilikon puha anyag, és könnyen deformálódhat.

Hogyan kerülhetem el, hogy a jövőben sárga foltok legyenek a szilikontokon?

Legalább havonta egyszer mossa le folyékony szappannal.