Háztartás, Tippek

Karcolás a parkettán: varázsütésre eltávolíthatja

A padlón lévő karcolások elkerülhetetlenek, különösen, ha gyermekei vannak. A gyerekek nincsenek tisztában a parketta értékével, és nem vigyáznak, amikor játszanak. A másik ok szintén az idő próbája, amely utolérheti padlóburkolatát. Bármi is legyen a helyzet, íme, hogyan teheti újra újszerűvé a padlóját.

Karcolások a parkettán: távolítsa el őket varázsütésre

A karcolások eltávolítását csak akkor szabad elvégezni, ha a padló tökéletesen tiszta. Kosztól és portól mentesnek kell lennie.

Zárt parketta esetén tisztítsa meg hideg fekete teával, a padló ragyogóvá tételének csodaszerével. Ráadásul a fekete tea tulajdonságai miatt képes feléleszteni a padló természetes színét.

A fapadló még a megfelelő kezelés mellett sem védett a karcolásokkal szemben, még a felületes karcolásokkal szemben sem. Bizonyos olajokra vagy növényi viaszokra azonban támaszkodhat, hogy visszaállítsa a természetes parketta szépségét. Egyszerűen áztasson be egy puha ruhát a termékbe, és tisztítsa meg.

Néhány megelőző tipp

A padlón keletkező karcolások minimalizálása érdekében ne feledje, hogy az asztalok és székek lábai alá filcbetéteket helyezzen.

Ha gyermekei vannak, fontolja meg szőnyegek felszerelését a hálószobában vagy a játszószobában. Tisztításkor ne feledje, hogy óvatos és alapos legyen.

Végül, porszívózáskor ne feledje, hogy vastag, puha sörtéjű kefét használjon. Ha azonban van parkettatisztító funkcióval ellátott modellje, akkor az a legjobb választás.