Háztartás, Tippek

Hova tegye az ecetet a mosógépben?

Folyamatosan dicsérjük a fehér ecet mosógépben való használatának számos előnyét. Ez a tisztító, vízkőoldó és szagtalanító szer nemcsak a háztartási gépekről távolítja el a vízkövet, hanem ápolja a ruhákat és a háztartási textíliát is. A mosási folyamat során használva kíméletesen fertőtleníti és fertőtleníti a ruhákat, lágyítja azokat lágyítószerek használata nélkül, visszaadja a fehérek ragyogását és megőrzi a színeket, valamint szagtalanítja a szöveteket (izzadság, benzin stb. okozta rossz szagok). Végül folteltávolítóként is működik, kiegészítve a használt folyékony vagy por alakú mosószer hatását. Ahhoz azonban, hogy mindezeket az előnyöket élvezhesse, még tudnia kell, hogyan kell használni a fehér ecetet, és milyen rekeszbe öntse. A tippmania mindent részletesen elmagyaráz.

Mint látni fogja, minden attól függ, hogyan kívánja használni!

Hová tegyük az ecetet a ruhák lágyításához?

Ez nagyon egyszerű! Egyszerűen öntse a pohár ecetet a textillágyítónak fenntartott rekeszbe. A még hatékonyabb hatás érdekében közvetlenül a dobba is tehet egy pohárral, a mosás közepén. Ezután már csak el kell indítania a mosást. Ruháit puhának, fertőtlenítettnek és tökéletesen tisztának fogja találni a számos tulajdonságának köszönhetően.

Hol érdemes az ecetet használni a mosógép tisztításához?

Egy piszkos, szennyezett mosógép sokkal több energiát fogyaszt, mint egy tiszta, jól karbantartott, mert több vízre és áramra van szüksége a megfelelő működéshez. A rendszeres karbantartás biztosítja a berendezés tartósságát is. Ennek érdekében ne feledje, hogy a szűrőket az utasításoknak megfelelően tisztítsa, a tömítésekre pedig fehér ecetet használjon a foltok eltávolítására és a penészedés megelőzésére. Ezután öblítse ki tiszta vízzel. Az ecet textillágyítóként való használata szintén tökéletes rendszeres karbantartást tesz lehetővé.

Az alaposabb tisztításhoz (kemény víz esetén körülbelül havonta egyszer, kevésbé kemény víz esetén pedig három-négy havonta egyszer) öntsön egy pohár ecetet az öblítő tartályába, majd a maradékot öntse a dobba. Ezután a legforróbb programot (kb. 90°C) futtassa üresen.

Károsítja a fehér ecet a mosógépet?

Mindannyian tudjuk, hogy az ecet gazdag ecetsavban. Mint ilyen, nem használható minden anyagon, kezdve a márvánnyal, gránittal és természetes kővel, amelyeket elcsúfíthat. Jogos tehát a kérdés, hogy a legkisebb veszélyt is jelenti-e a háztartási gépeinkre! De nem kell aggódni: az ecetet vízzel hígítják, és nem ül meg elég sokáig az alkatrészeken ahhoz, hogy hatással legyen rájuk. Ez azt jelenti, hogy a készülékben felhalmozódott vízkövet kiöblíti anélkül, hogy kárt tenne benne. Ugyanez vonatkozik a tömítésekre is, amelyekről gyakran mondják, hogy nem bírják. Pedig ez a mítosz téves, az imént említett okok miatt.