Háztartás, Tippek

Így nem szabad mosogatni a mosogatógépben: a szakértő feltárja a súlyos hibákat

Mosogatógépet szinte a lakosság többsége használ, de egy szakértő elárulta, hogy a legtöbben helytelenül használják a készüléket.

A mosogatógép-szakértő elárulta, hogy kiderült, az emberek mindvégig helytelenül használták a mosogatógépet, ami költséges problémákat okozhat.

Az edények kézzel történő mosogatása gyakran nagyon fárasztó. Ha valaha is mosogatott már a mosogatószerrel és ételmaradékkal teli mosogatóban, miközben a barátai folyamatosan szolgálják ki magukat az asztalnál, valószínűleg elgondolkodott már azon, hogy beruházzon egy mosogatógépbe.

Soha nem öblítse el a tányérokat, csak az ételmaradékot kikaparja ki, és tegye be a gépbe. A mosogatógép a ciklus részeként előmossa a tányérokat, így a kézi mosogatás csak vízpocsékolás.

Az is fontos, hogyan helyezzük el a mosogatógépben az edényeket, hogy minden tökéletesen sikerüljön.

A tányérokat mindig a piszkos oldalukkal befelé, a tálakat és serpenyőket pedig lefelé fordítva tegye be, mert oda folyik le a víz. Érdemes helyet hagyni a piszkos edények között, hogy a víz keringeni tudjon.

A mosogatógép használatakor egy másik módja a spórolásnak, ha meggyőződik róla, hogy tele van-e a mosogatógép, mielőtt elindítja a mosogatási ciklust, különben csak azért fizet a forró vízért, hogy egy félig üres gépben fröcsköljön. Egyes készülékekről ismert, hogy képesek félig megtöltött üzemmódban futni, míg más modellek képesek leöblíteni a felesleges ételt anélkül, hogy teljesen megtisztítanák az edényeket, hogy megakadályozzák a szagok kialakulását.

Azonban szigorúan tilos túlterhelni a gépet. A legpiszkosabb edényeket, például a sütőtálcákat az alsó polc mögé tegyük, mert ott a legmagasabb a víznyomás és a hőmérséklet.