Háztartás

Ilyen egyszerű még nem volt a penész eltávolítása: hamar eltűnik mindenféle mérgező vegyszer nélkül

A penész a rosszul szellőző vagy nagyon párás helyiségekben fordulhat elő. Mint köztudott, ez nagyon káros az egészségre. Hogyan szabaduljunk meg a falakon lévő penésztől?

A legtöbben azonnal a kémiai szerekhez nyúlnak, ha penészt vesznek észre a fal egyik sarkában. Ez nem a legjobb megoldás, mivel az ilyen termékek károsíthatják az egészségünket. Van egy sokkal biztonságosabb módja a makacs penész elleni küzdelemnek.

Hogyan szabadulhatunk meg otthon a penésztől?

Készítsünk elő egy szórófejes flakont, és adjunk hozzá étel ecetet. Ezután alaposan permetezze be azt a területet, ahol a penész megjelent. Hagyja rajta az ecetet körülbelül egy órán keresztül. Ezután papírtörlővel távolítsa el az ecetet és a penészt. Ha az első alkalommal nem szabadult meg az összes penésztől, ismételje meg az eljárást.

Az étkezési ecet 10 vagy 20 % ecetsavat tartalmaz. Nagyon alacsony a pH-értéke, ezért a legtöbb gomba, beleértve a penészt is, nem tud benne megnőni.

Hogyan távolítsam el az ellenálló penészt a falakról?

Azokat a penészgombákat, amelyek önmagukban az ecettel szemben nagyon ellenállóak, kezelje speciális vegyülettel. Készítsen pasztát ecetből, vízből és szódabikarbónából. Ezután bőségesen kenje fel a penész által érintett területre, és várjon körülbelül egy órát. Ez idő elteltével törölje le a pasztát a penésszel együtt.

Teafaolaj a penész ellen

A természetes teafaolaj nemcsak bizonyos vírusokat és baktériumokat, hanem a gombákat és a penészt is eltávolítja. Egyszerűen keverjen össze 2 evőkanálnyit ebből az olajból 2 csésze meleg vízzel egy üvegben. Fújja be a penész által érintett területet, és hagyja állni 3 napig. Ez idő alatt ne érintse meg a területet. Ezután szappanos vízzel törölje le a penészmaradványokat, és törölközővel szárítsa meg a területet. Egy hét elteltével még egyszer vagy kétszer megismételheti az eljárást, hogy megbizonyosodjon arról, hogy a penész teljesen eltűnt.

Hogyan fertőtleníthetem a helyiségemben a csempék közötti részeket a penészedés megakadályozása érdekében?

Természetesen a penész leggyakrabban a fürdőszobában (különösen a zuhanyzóban) a csempék közötti terekben fordul elő. Hatékonyan megszabadulhat tőle egy 3 rész szódabikarbónából és 2 rész hidrogén-peroxidból készült pasztával. Egyszerűen csak vigye fel a keveréket egy ecsettel a fugára, és alaposan súrolja át.

Érdemes azonban megfontolni a fuga impregnálását az ilyen kezelés után, hogy megakadályozza a penész újbóli megjelenését. Hogyan kell ezt megtenni?

Vegyen egy, a csemperések színének megfelelő színű gyertyát, és dörzsölje be paraffinnal a csempék közötti fugát. Miután a hézagokat beviaszozta, ügyeljen arra, hogy a felesleges paraffint eltávolítsa a csempékről. Egy sima rongy is elegendő lehet. Ezután havonta egyszer ismételje meg ezt az eljárást. Ez biztosan megvédi a fugát a szennyeződések felhalmozódásától és csökkenti a nedvszívó képességét.