Háztartás, Tippek

Káposzta, aszpirin, parafa… 8 teljesen valószínűtlen (de hatékony!) tisztítószer

Nem fogja elhinni, mit tudnak ezek a hétköznapi termékek a házimunkában!

A nagymamák trükkjei néha olyan meglepők, hogy nehéz elhinni. Tudja meg, hogyan változtathatják meg ezek a szokatlan termékek a takarítási rutinját.

Káposzta a szőnyegek újjáélesztésére

A káposzta gyanútlan szövetségese a szőnyegeknek. Ezzel a zöldséggel ugyanis eltávolíthatja a port és feldobhatja a szőnyegek színét.

Az eljárás nagyon egyszerű: vágjon félbe egy káposztát, és a lapos részével dörzsölje át a szőnyegét. A por megtapad a káposztán, így a szőnyegei tiszták és ragyogóak lesznek.

Aszpirin a ruhák fehérítésére

Az aszpirin nem csak fejfájásra való! Oldjon fel két tablettát egy liter forró vízben, hogy fehérítse és világosabbá tegye a fehér textíliákat. Áztassa a ruháit a keverékben egy éjszakán át, majd tegye be őket a mosógépbe.

Ez a trükk különösen hasznos vészhelyzetben, különösen, ha elfogyott a folteltávolító. Nem szabad azonban túl gyakran használni, mivel károsíthatja a textilszálakat.

Parafa a vízfoltok eltávolításához

A viaszolt fabútorokon lévő vízfoltokat egy egyszerű parafadugóval távolíthatja el. Vágja be keresztben a parafát, és a vágott részt körkörös mozdulatokkal dörzsölje át a fanyomok fölött, majd a fa száliránya mentén.

Végül törölje át egy tiszta ruhával, és kész! Ez a házi szer gyorsan és egyszerűen használható, és gyorsan visszaadja bútora eredeti fényét.

Borotvahab a tisztításhoz és a párásodás megelőzéséhez

Használjon borotvahabot a sütő, a csapok és az ékszerek tisztításához. A borotvahab az ablakok és a tükrök bepárásodását is megakadályozza.

Vigye fel a habot, hagyja állni néhány percig, majd dörzsölje le és öblítse le. Egyszerűen törölje át a felületet a habba mártott ruhával, majd törölje át egy második tiszta, száraz ruhával.

Fogkrém a csillogásért

A fogkrém csiszoló és antimikrobiális anyagokat tartalmaz, amelyek nem csak a fogakat tisztítják és fényesítik. Használja mosdókagylói, csapjai, ékszerei fényesítésére, sőt, még a padlóról is eltávolíthatja a nyomokat.

A fehérítő fogkrém a csempefugák és a sportcipő fehér talpának fehérítésére is használható.

Szódavíz és ketchup a rozsda ellen

Savas pH-értéküknek köszönhetően a szóda (még inkább a kóla) és a ketchup használható a rozsda nyomainak eltávolítására a színesfémekről, például az aranyról, ezüstről, bronzról és rézről.

Vigye fel, hagyja hatni, majd alaposan öblítse le. Ez a meglepően hatékony tipp segít eltávolítani a rozsdát olyan termékekkel, amelyek már a konyhában is megtalálhatóak.

Macskaalom a foltok felszívására

Talán hallott már arról, hogy lisztet használnak a foltok felszívására? Akkor most meg fog lepődni! A macskaalom is nagyon hatékony a folyékony vagy zsíros foltok eltávolítására.

Csak szórjon egy vastag réteget a foltra, tapogassa be, majd porszívózza fel. Gyors eredmény garantált!