Háztartás, Növény, Tippek

Két erős természetes trágya az orchideák egészségének fokozására

Ez a dísznövény egyre több háztartásban hódít eleganciájának, valamint forma- és színválasztékának köszönhetően. Ez a növény azonban rendszeres és aprólékos gondozást igényel. Az öntözés és a megfelelő hely kiválasztása mellett a trágyázás is fontos.

Két erős természetes trágya az orchidea egészségének fokozására

Ahhoz, hogy orchideái virágozzanak, természetes trágyákra támaszkodhat. Az első a banánhéj, amely tele van káliummal, amely az orchidea egészségéhez nélkülözhetetlen tápanyag.

A trágya elkészítéséhez áztassa a héjat 2 napig vízben. Ezt a kivonatot hígítsa fel tiszta vízben 1:4 arányban.

A második természetes trágya kíméletes, mégis erőteljes. A rizsvíz biztosítja a jó gyökérnövekedést és az egészséges leveleket. Ezt a magas keményítő- és ásványi anyag koncentrációja teszi lehetővé.

Elkészítéséhez áztassa a rizsszemeket 30 percre vízbe, majd hagyja egy hétig állni. Hígítsa fel tiszta vízzel, és használja az oldatot öntözésre.

Milyen gyakran kell trágyázni?

Vigyázzon, hogy ne terhelje túl a növényeket tápanyagokkal. Mindig a megfelelő adagot használja. A banánhéj infúzió esetében 2 hetente egyszer használja. Rizsvíz esetén havonta egyszer öntözze meg, egyszerre legfeljebb 5 teáskanálnyi mennyiséggel.