Egészség, Szépség

Lehet, hogy a bőre száraz, és azt gondolhatja, hogy vízre van szüksége – de ez nem biztos, hogy így van

Japán vízterápia az igazi csoda! A vízterápia csodálatos előnyeiről lehet, hogy már hallott, de nem tudja, hogyan is vágjon bele. Cikkünkben most összefoglaljuk, hogy kiknek ajánlott, és milyen előnyökkel jár a vízterápia.

Igyon elegendő vizet, hogy a bőre olyan friss és ragyogó legyen, mint még soha!


A vízterápia számos módon előnyös lehet a bőrnek. Javíthatja a bőr általános egészségét, minimalizálhatja a sötét foltokat, a pattanásokat, a bőrhibákat és segít kisimítani az apróbb szarkalábakat, ráncokat.

Nem iszik elég vizet. Ha ezt mondja a bőrgyógyásza, kozmetikusa minden alkalommal, amikor felkeresi, akkor valószínűleg komolyan oda kell figyelnie a tudatos vízfogyasztásra. Testünk nagy százalékban vízből áll, így bármilyen vízszintcsökkenés hatással van a szervekre, beleértve a bőrt is.
Ha a bőrünk nem kap elég vizet, száraz, hámló és élettelen lesz. A száraz bőr hajlamosabb az öregségi foltokra és a ráncokra. Mivel naponta a bőrünk vizet veszít az izzadság és vizelet formájában, a veszteséget pótolnunk kell, hogy fenntartsuk a bőrünk hidratáltsági szintjét.

A japánok a vízterápiára esküsznek, úgy tartják, hogy ettől olyan csodálatos sima és ragyogó bőrük.
Általában azoknak van szükségük vízterápiára, akiknek dehidratált a bőrük. Lehet, hogy a bőre száraz, és azt gondolhatja, hogy vízre van szüksége – de ez nem biztos, hogy így van. Ezért jobb, ha ellenőrzi, hogy valóban szüksége van-e vízterápiára vagy sem. Ehhez pedig meg kell értenie a száraz bőr és a dehidratált bőr közötti különbséget. A száraz bőr, örökölt, és a természetes olajok vagy faggyú elégtelen termelése miatt alakul ki. A bőr kiszáradhat pajzsmirigy-alulműködés vagy a hormonok kiegyensúlyozatlansága miatt is. A dehidratált bőr esetében már más a helyzet, elsősorban olyan külső tényezők okozzák, mint a kevesebb vízbevitel, az egészségtelen táplálkozás, az időjárás-változás és a túlzott koffeinfogyasztás. A bőre egészen biztos dehidratált, ha viszket, irritált, vagy fakó. Dehidratált bőr esetében hamarabb jelentkeznek ráncok és finom vonalak. Finoman csípje meg a bőrt az arcán, ha ezek után finom ráncokat lát, a bőre dehidratált.

A vízterápia az egyetlen módja annak, hogy a dehidratált bőrét rendbe hozza, és tisztává, széppé tegye.

Most pedig térjünk rá a lépésekre.

Igyon meg legalább négy-hat pohár vizet rögtön reggel ébredés után. Egy pohár víz, kb 1,5-2 dl legyen és szerencsés, ha szobahőmérsékletű vizet fogyaszt, akár egy kis citromot is facsarhat bele. Miután megitta a vizet, mosson fogat. A következő 45 percben ne egyen semmit. Ezután folytassa a napi rutinját. A 45 perc alatt végezhet könnyű fizikai tevékenységet, például kocoghat vagy jógázhat.
Ezt a kúrát a nap folyamán még kétszer, háromszor elvégezheti. Arra viszont ajánlott figyelni, hogy legalább két óra szünetet kell tartani minden étkezés között. Ez alatt a két óra alatt pedig kerülje az ivást és az evést. Például a reggeli, az ebéd, az esti uzsonna és a vacsora elfogyasztása után 15 perccel a következő két órában ne egyen és ne igyon semmit. Ha nem tud egyszerre négy-hat pohár vizet meginni, akkor minden pohár víz között tartson néhány perces szünetet.

Ha ön idősebb, vagy bármilyen egészségügyi problémája van, de mégis szeretne belevágni ebbe a terápiába, kezdje napi egy pohár vízzel, majd fokozatosan növelje a mennyiséget. Kerülje a koffeint és az alkoholtartalmú italokat, amíg ezt a terápiát folytathat. Fontos itt megjegyezni, hogy a túlzott vízfogyasztást is kerülni kell, ne igyon feleslegesen vizet. A túlzásba vitel vízmérgezést okozhat, ami végzetes.