Háztartás, Tippek

Lehetséges-e a laptopot egy powerbankból tölteni?

Hogyan lehet táplálni egy laptopot egy powerbankból?

Először is, nem szabad elfelejteni, hogy egy teljesen feltöltött laptop akkumulátor átlagosan 2-4 órát bír (attól függően, hogy a tulajdonos általában mire használja a laptopot). Másodszor, nem szabad elfelejteni, hogy a powerbankok legújabb modelljei elvileg lehetővé teszik a laptopok újratöltését, de nem mindig és nem minden esetben.

Az tény, hogy a powerbankok egyes modelljei egyáltalán nem alkalmasak ilyen feladatra – mivel kicsi a kapacitásuk és a teljesítményük. A kifejezetten laptopokhoz alkalmasak esetében nem lehet probléma a töltéssel.

Az a tény, hogy az ilyen eszközök kimenete 19 voltos feszültséget ad (és ennek egyértelműen meg kell egyeznie a laptop töltő kimenetével). Így nem károsítja az ilyen töltés az akkumulátort , de a laptop sokkal lassabban töltődik fel, mint általában (mert egy powerbankban alacsony az áramerősség).

Hogyan lehet megállapítani, hogy lehetséges-e laptopot tölteni a vásárolt powerbankal?

Általában a válasz erre a kérdésre pozitív lesz – de nagy árnyalatokkal. Annak érdekében, hogy megtudja, hogy egy frissen vásárolt pawerbank alkalmas-e a laptop töltésére, ellenőrizze:

Nézze meg a laptop műszaki dokumentációját, és ellenőrizze először a töltési feszültséget (a laptop tápegységét is megnézheti). Ezután ellenőrizze az áramerősséget. Ezután a töltőcsatlakozón van a sor – USB Type-C, USB-A vagy egyéb.
Hasonlítsa össze a laptop specifikációit a powerbank jellemzőivel. Logikusan a csatlakozónak feltétlenül meg kell egyeznie a laptop csatlakozójával. Nagyon fontos, hogy ne felejtse el ellenőrizni a teljesítményt – a laptopoknak szükségük van legalább 60 wattra.
Győződjön meg róla, hogy a pawerbank elegendő kapacitással rendelkezik. Minél nagyobb a kapacitása, annál hosszabb ideig működtetheti róla a laptopot. Például egy normál laptop félig történő feltöltéséhez 10 000 milliamperóra kapacitású powerbankra lehet szükség.
Szerezzen be egy megfelelő és elég jó minőségű töltőkábelt.

A szakértők azt is tanácsolják, hogy csak a jól ismert gyártók népszerű, régóta a piacon lévő powerbank modelljeit használja. Semmiképpen se hagyja a laptopot a teljes töltés után hosszú ideig a pawerbankokhoz csatlakoztatva. Emellett soha ne használjon sérült eszközt a laptop töltésére. Ha mindezen feltételek teljesülnek, akkor bármelyik tulajdonos biztonságosan és hatékonyan töltheti laptopját powerbankról.