Egészség, Recept

Lencseleves kurkumával, hogy megvédjen a cukorbetegségtől, a demenciától és a ráktól

A tél havat, ünnepeket, karácsonyt, örömöt, meleg italokat és finom ételeket hoz. Ugyanakkor magával hozza a D-vitaminhiányt, a hideget, a jeget és számos megfázást vagy más betegséget is. Az alábbi levesrecept azonban megvédi a káros hatásoktól.

A leves kurkumával, almával és lencsével készül. Mindezek az összetevők tápanyagokban gazdagok és jótékony gyógyhatásúak. A kurkuma gyulladáscsökkentő, így számos betegség ellen segít felvenni a harcot, miközben enyhíti az egészségügyi problémákat, többek között:

  • allergia
  • szív- és érrendszeri betegségek
  • hörghurut
  • asztma
  • depresszió
  • fáradtság
  • rüh
  • cukorbetegség
  • elhízás
  • anyagcsere-betegségek
  • Alzheimer-kór
  • sclerosis multiplex
  • rák

A stressz a gyulladás egyik fő oka, és sajnos mindannyian napi szinten ki vagyunk téve neki. A stressz különböző betegségekhez vezet, és nap mint nap szorongással és feszültséggel kell megküzdenünk. A kurkuma azonban egy olyan természetes orvosság, amely segíthet mindezen betegségek és tünetek leküzdésében.

Az alma szintén nagyon egészséges gyümölcs, amellett, hogy remek ízű és desszertekbe illő. Gazdagon tartalmaz antioxidánsokat, amelyek a következőre vannak pozitív hatással:

  • cukorbetegség
  • csontproblémák
  • Alzheimer-kór
  • elhízás
  • rák
  • szív- és érrendszeri betegségek
  • asztma
  • gyomor-bélrendszeri problémák

A lencse szintén nagyon egészséges, és erős antioxidáns, gyulladáscsökkentő tulajdonságokkal rendelkezik. Segít a következőkön:

  • gyulladásos bélbetegség
  • vastagbélrák
  • koleszterinszint
  • magas vérnyomás
  • csontritkulás

A lencse nagy mennyiségű fehérjét, vasat és magnéziumot tartalmaz. Például a vörös lencse rendelkezik a legmagasabb általános tápértékkel.

Lencseleves, kurkuma és kókusztej receptje

Amire szüksége lesz:

  • 1 teáskanál kurkuma por
  • 1 ½ csésze kókusztej
  • 2 reszelt alma
  • 2 csésze vörös lencse
  • 1 teáskanál kókuszolaj
  • 1 teáskanál kömény
  • 1 hagyma, apróra vágva
  • 1 ½ teáskanál fahéj
  • 1 teáskanál só
  • 2-3 csésze forró víz

Elkészítés:

1) Öblítsük le a vörös lencsét hideg vízben. Csöpögtessük le, majd olvasszuk fel a kókuszolajat egy serpenyőben, és pirítsuk meg benne a hagymát, amíg puha és aranyszínű lesz.

2) Ezután adjuk hozzá a kurkumát és az almát. Forraljuk körülbelül 2 percig. Keverjük össze a keveréket, és adjuk hozzá a vizet a lencsével együtt. Hagyja a keveréket nagyjából 15 percig főni.

3) Fedjük le fedővel, és hagyjuk főni.

4) Ezután adjuk hozzá a kókusztejet, a fűszereket, és főzzük az egészet, amíg a lencse megpuhul. Adjunk hozzá egy csésze vizet, ha nem szeretjük a sűrű levest.

5) Hagyjuk az egészet 2 órán át főni. Ezután a levest tökmaggal tálaljuk.