Szépség

Maszk a szemkörnyékre: szuper fiatalság, rugalmasság

Márványbőr ráncok nélkül

Sok lány gondosan ápolja arcbőrét, hogy sokáig megőrizze fiatalságát és szépségét. De gyakran megfeledkeznek a szemhéj bőréről. És a semmiért! Hiszen ez a terület az, ami eleve elárulja a kort….

Maszkok a szem körüli bőrre

Kezdve az ápolási eljárásokat, ne felejtsük el, hogy a szemhéj bőre nagyon vékony és érzékeny, és nincs zsírrétege. Ezért ennek a kényes területnek az ápolása a lehető legkíméletesebb legyen.

Petrezselyem

Már dédanyáink is tudtak a petrezselyem bőrre gyakorolt jótékony hatásáról: frissítő, tonizáló, ragyogó, telítő hatású. A legfontosabb, hogy alkalmas az allergiások számára. És, nemcsak az illatos zöldjét, hanem a gyökerét is használhatja.

Petrezselyemzöldek maszkja tejföllel

Néhány szál petrezselyemzöldet apróra vágunk, hogy levet eresszen, és összekeverjük két teáskanál zsírszegény tejföllel. Vigye fel a keveréket a szemhéjakra, nedves vattakorongokkal letakarva. Hagyja rajta 15 percig, majd öblítse le meleg vízzel.

Maszk petrezselyemzöldből vajjal

Nagyon száraz bőrre. Az előző recepthez hasonlóan aprítson finomra egy marék petrezselymet. Gyúrja össze a zöldeket egy evőkanálnyi lágyított vajjal. 10-15 perc elteltével távolítsa el a maradékot egy vattakoronggal.

Maszk petrezselyemgyökérből

Kiváló gyógymód a duzzanatra. Mossa meg a petrezselyemgyökeret, és reszelje finomra. A keveréket 15-20 percre tegye a szemhéjára.

Burgonya

A burgonya gyorsan tonizálja a bőrt, úgy hat, mint a fiatalság injekciója.

Főtt burgonya maszk

Főzzünk meg egy krumplit, vágjuk ketté, kissé kihűtve tegyük a szemünkre 10 percre.

Maszk nyers burgonyából, tejből és lisztből

Reszeljünk finomra egy megmosott burgonyát. Ebből a keverékből egy evőkanálnyit keverjen össze egy teáskanál meleg tejjel és egy teáskanál liszttel. Vigye fel a szemhéjakra 15-20 percre. Meleg vízzel mossa le. Mivel a maszk összetevői nagyon aktívak, óvatosan használja, ha hajlamos az allergiára.

Nyugtató szemmaszkok

Íme még néhány egyszerű és hatékony maszk recept, amely nemcsak a ráncok kisimításában segít, hanem a bőr egészségét is javítja.

Maszk banánnal

Egy negyed banán pépét villával pépesítse össze, vigye fel a szemhéjakra, fedje le nedves szalvétával. Mossa le 15 perc múlva.

Maszk túróval és tejföllel

Dörzsölje a túrót és a tejfölt sűrű krémmé. Vigyen fel egy vastag réteget a szem körüli bőrre. Negyed óra elteltével óvatosan távolítsa el.

Zablisztes maszk

Remek megoldás a fakó bőrre. Keverjen össze egy evőkanál zablisztet (lehet pehely) egy evőkanál meleg tejjel. Várjon, amíg a kása besűrűsödik. Tartsa a maszkot 20 percig.

Uborka maszk

Tökéletesen felfrissíti és hidratálja a szem körüli bőrt két szelet uborka, amelyet 15 percig a szemhéjon hagyunk.

Teakompresszió

A teafilterek remekül enyhítik a fáradt, duzzadt szemeket. Egyszerűen fedje be szemhéját teafilterekkel, amelyek a tea lefőzése után kissé lehűltek. Itt az ideje, hogy körülbelül 15 percig pihenjen és lazítson.

Ezek a szemmaszkok remek alternatívaként szolgálnak a drága krémek és szérumok helyett. Vigyázzon magára, és élvezze az eredményt! Legyen szép!

Ha a cikk tetszett és szeretne az oldal fejlődéséhez, sikeréhez hozzájárulni, kérjük, ne felejtse el megosztani családtagjaival, barátaival. Köszönjük.