Háztartás, Tippek

Meddig tárolható a keménytojás a hűtőben?

Valószínűleg jóval azelőtt elfogyasztja, hogy a tojások megromlanának. Mindenesetre, mégis, meddig tartható el a keménytojás?

A dietetikusok gyakran az egész tojást a világ egyik legenergetizálóbb ételeként emlegetik, mivel mind a kilenc esszenciális aminosavat tartalmazza, amelyek a fehérje építőkövei. Nem meglepő, hogy keménytojást érdemes kéznél tartani uzsonnára, gyors szendvicsekhez, de akár salátákhoz is!

De meddig tartható el a keménytojás? Egy egész doboznyi tojást ugyanolyan könnyű megfőzni, mint néhány tojást, így az otthoni szakácsoknak ezzel a kérdéssel kell szembenézniük, miközben szem előtt kell tartaniuk a felkészültség és a pazarlás közötti vékony határvonalat.

Meddig tart el a keménytojás a hűtőben?

A keménytojások meglepően hosszú eltarthatósági idővel rendelkeznek, így könnyedén készíthetünk belőlük adagokat anélkül, hogy túlságosan aggódnánk amiatt, hogy megromlanak, mielőtt elfogyasztanánk őket.

A keménytojások körülbelül három-négy napig elállnak a hűtőben. Négy-öt nap után érdemes kidobni. A keménytojásokat legkésőbb a főzéstől számított egy héten belül fel kell használni.

Az egyik figyelmeztetés, amit szem előtt kell tartani, hogy mennyire friss a tojás, mivel a régebbi tojások használata lerövidíti az eltarthatósági idejüket. Íme egy profi tipp: Ha friss dobozt hoz haza, tárolja a tojásokat fejjel lefelé fordítva, így még tovább maradnak frissek.

Hámozni vagy nem hámozni – ez a következő kérdés. A keménytojásokat hámozva kell tárolni, mert idővel csak egyre nehezebb lesz meghámozni őket.

Ha azonban néhány napnál tovább tartjuk a tojásokat a hűtőben, héjjal együtt kell tárolni, hogy megóvjuk a tojásokat a kiszáradástól.

Hogyan tároljuk a keménytojásokat

Ahogy a nyers tojás tárolásához, úgy a főtt tojás tárolásához is hűtésre van szükség. Miután meghámozta őket, tegye őket egy jól záródó fedéllel ellátott edénybe, és tegye a hűtőszekrénybe. Egy nedves kendő hozzáadása segíthet abban, hogy tovább maradjanak frissek.

Le lehet fagyasztani a keménytojásokat?

A keménytojások fagyasztását nem javasoljuk. Kemény és gumiszerű lesz, és általában nem lesz ízletes.

Hogyan használjuk fel a keménytojásokat?

Legalább ötféleképpen lehet tökéletes keményre főtt tojást készíteni, és ha ez a lépés megtörtént, a határ a csillagos ég. Szeletelje fel őket egy praktikus tojásszeletelővel, és készítsen régimódi tojássalátát, currys tojássalátát, ínycsiklandó skót tojást, krémesen átsütött tojást, rusztikus nicoise salátát vagy burgonyasalátát.

Természetesen mindig megszórhatja egy kis sóval és borssal, és az azonnali elégedettség érdekében a szájába pattinthatja őket!