Egészség

Méregtelenítő fürdő a szépségért és az egészségért. Kellemes módja a test megtisztításának

Mire asszociál a méregtelenítő fürdővel kapcsolatban? Valószínűleg a szigorú diétára vagy a testmozgásra gondolt. Van azonban egy kellemesebb módja is annak, hogy megtisztítsa a szervezetét a méreganyagoktól.

Az otthoni gyógyfürdő alternatíva azok számára, akik maximális kikapcsolódásra és jó közérzetre vágynak. A módszer úgy működik, hogy a szervezet megtisztul azáltal, hogy a méreganyagok kiürülnek a véráramból. A vízhez hozzáadott összetevőkből a szervezete felszívja a szükséges ásványi anyagokat és tápanyagokat is. Ennek eredményeképpen javulnak az anyagcsere-folyamatok, javul az emésztés és helyreáll a szervezet összes energiaszintje.

A pihentető fürdő elkészítésének számos módja létezik, de mind ugyanazokon a szabályokon alapul. Mindegyiknek megvannak a maga szabályai és előírásai, így lehet kísérletezni és hozzávalókat adni a vízhez. Kellemes terápiás pihenést kívánunk!

Hogyan kell méregtelenítő fürdőt készíteni?

A legfontosabb dolog, amit nem szabad elfelejteni, hogy minden második nap lehet csak tengeri sóval végezni. Ha vizet vagy illóolajokat ad a fürdőhöz, akkor csak hetente egyszer kell beletenni.

Jobb, ha egy fürdető legfeljebb 15-20 percig tart. Gyakran azt írják, hogy az eljárás optimális ideje 30-40 perc. Ha biztos benne, hogy ez nem árt Önnek, 20 percnél tovább ázhat a fürdőben.

A víz hőmérséklete kénes fürdő esetén nem haladhatja meg a 36 °C-ot, olajos fürdő esetén pedig a 40 °C-ot.


Most pedig kezdődjön a folyamat!

Amíg a vízben fürdik, adjon hozzá egy pohár tengeri sót. Ez talán a legegyszerűbb recept a fürdőhöz. A tengeri só mellett egy pohár szódabikarbónát is ajánlunk hozzáadni. Néhány csepp illóolaj is megteszi a hatását.

Merüljön nyakig a vízbe, és hagyja, hogy a víz gyengéden átjárja a testét.
Ez az az édes pont, ahol el tud lazulni, és nem gondolni semmire!

A kezelés végén lassan és óvatosan keljen fel, mert a sótól és a forró víztől megszédülhet.
Öblítse le magát hideg vízzel. Ne használjon semmilyen gélt vagy szappant.

Igyon egy pohár vizet. Ez megakadályozza a kiszáradást.
Figyelmeztetés: ha a fürdőzés közben kellemetlen érzéseket érez, fejezze be.

A méregtelenítés mellett ennek a kellemes kezelésnek számos más előnye is van: küzd a stressz ellen, javítja az alvást és a koncentrációt, csillapítja a fejfájást, és ellazítja az izmokat egy stresszes nap vagy megerőltető edzés után. A méregtelenítő fürdő lehetővé teszi, hogy a test ellazuljon, az elme pedig megnyugodjon!

Sajnos a méregtelenítő fürdőknek vannak ellenjavallatai. Nem szabad őket alkalmazni krónikus betegségek akut súlyosbodása során, a méregtelenítő fürdők nem ajánlottak bőrbetegségek, cukorbetegség, valamint terhesség és szoptatás alatt. Tartsa ezt szem előtt!

Ha a cikk tetszett és szeretne az oldal fejlődéséhez, sikeréhez hozzájárulni, kérünk, ne felejtse el megosztani családtagjaival, barátaival. Köszönjük.