Egészség

Mi történik, ha mindig meztelenül alszik?

Gyermekkorunk óta azt tanítják nekünk, hogy pizsamában aludjunk, és hogy a meztelenség még alvás közben is helytelen. Pedig milyen jó érzés ruha nélkül összebújni az ágyban!

Itt a bizonyíték, hogy meztelenül aludni nemcsak kellemes, de még egészséges is!

Előzze meg az álmatlanságot!

Ahhoz, hogy az elalvás folyamata normális és egészséges módon történjen, szükséges, hogy a testhőmérséklet a normál nappali szinthez képest egy kicsit csökkenjen. A testnek ugyanis ki kell nyomnia a hőt belülről, ahogyan a radiátor is teszi, amikor lehűl. A ruha nélküli alvás lehetővé teszi, hogy a hő gyorsabban távozzon, ami segít gyorsabban elaludni.

Hasi zsír

Ha nem alszik eleget, akkor kórosan magas kortizolszinttel ébred, ami serkenti a zsíros ételek iránti étvágyat. Ezek viszont hozzájárulnak a hasi zsír felhalmozódásához. Ha meztelenül alszik, a teste hűvösebb lesz, ami segít megfelelően szabályozni a kortizolszintjét.

Hosszabb alvás

A testhőmérséklet éjszakai szabályozása jelentősen segíthet abban, hogy hosszabb ideig mélyebb alvást érjünk el. Egy tanulmányban a tudósok termoruhát viseltek a kísérleti résztvevőkön, hogy csökkentsék a bőrük hőmérsékletét. Ennek a tapasztalatnak az eredményeképpen azt jegyezték fel, hogy minden résztvevő megszakítás nélküli, mély alvásban részesült.

Egészséges szervek

Az alsónemű levétele lehetővé teszi a levegő áramlását, és a szervek lélegezni tudnak, ami segít megelőzni a baktériumok elszaporodását. Ez biztosítja, hogy a nemi szerve mindig egészséges legyen.

Öregedés

Maga az alvás kiváltja a növekedési hormonok és a melatonin felszabadulását, amelyek a legfontosabb fiatalító hormonok. Ezért minél többet alszik, annál több ilyen hormont termel a szervezete. És mivel már megállapítottuk, hogy az alacsonyabb testhőmérséklet elősegíti a mélyebb és hosszabb alvást, a meztelenül alvás a legjobb megoldás. Úgy értjük, nincs olyan, aki ne szeretné lelassítani az öregedési folyamatot.

Bőrbetegségek

A bőr szellőztetése a test minden területén, különösen az olyan területeken, mint a lábak, a hónalj és a nemi szervek, azt jelenti, hogy csökkentjük az olyan bőrbetegségek kockázatát, mint a mikózis és a pelenkakiütés, amelyek a nedves és feszülő bőr következményei.

Önbecsülés és elfogadás

A modern pszichológiai elmélet szerint minél több időt töltünk meztelenül, annál jobban érezzük magunkat a testünkben, és minél jobban érezzük magunkat, annál magabiztosabbak leszünk, ami boldogabbá és vonzóbbá tesz minket mások számára.

2-es típusú cukorbetegség

A hidegben alvás szorosan összefügg az anyagcserénk javulásával. Csökkenti a vércukorszintet, és még a 2-es típusú cukorbetegség megelőzésére is alkalmas. Ha hűvös helyen alszik, az egészségtelen zsírpárnák néhány héten belül elkezdenek eltűnni, és javul az egészsége, különösen az anyagcsere szempontjából.

A véráramlás akadályozása

A dereka körüli gumiszalag, csavart pólók, zoknik és egyéb, a vérkeringést akadályozó ruházati elemek nélkül a vér szabadabban áramolhat a testében. Ez növeli a szívének, az izmoknak, az artériáknak nyújtott előnyeit, és az oxigénben gazdag vér szabadon áramolhat a végtagjaiba.

Ha a cikk tetszett és szeretne az oldal fejlődéséhez, sikeréhez hozzájárulni, kérjük, ne felejtse el megosztani családtagjaival, barátaival. Köszönjük.