Egészség

Miért okos dolog alufóliába csomagolni a lábunkat?

Mindenki rendszeresen használ alufóliát, amikor a főzőlapok lefedéséről van szó, vagy amikor az ételek jobb tartósítása érdekében csomagoljuk be őket. De tudta, hogy az alufóliát másképp is lehet használni? Az egyik módja, hogy a keze és a lába köré tekeri. És miért? Ezt fogjuk megtudni ebben a cikkben.

Gondolta volna, hogy az alufólia hatékonyan működhet a kezén és a lábán? Íme, hogyan.

Ez történik, ha a kezét és a lábát alumíniumfóliába csomagolja

Tagadhatatlan, hogy az alufólia minden konyha elengedhetetlen kelléke. Azt azonban kevesen tudják, hogy számos más helyzetben is nagyon hasznos lehet. Még ha néhány felhasználási módja első látásra valószínűtlennek is tűnik, meg fog lepődni, mennyire hasznos lehet!

A hideg enyhítése

Amikor a hőmérséklet csökken, általában a lábunk és a kezünk az első testrészünk, amely ezt megérzi. Néha még a zokni és a kesztyű sem segít. Nem kell tehát tovább keresgélni a probléma megoldására – a megoldás a konyhában rejlik. Szigetelő tulajdonságainak köszönhetően az alufólia félelmetes fegyver a hideg ellen. Megtartja a hőt, és gyorsan felmelegíti az érintett testrészeket.

Hogyan is kell tehát eljárni?

-Vegyen egy tekercs alufóliát;
-Vágjon ki 6 vagy 7 lapot, és csomagolja be a kérdéses területet (megkérhet egy közel álló személyt, hogy segítsen);
-Minden réteg közé tegyen vattapamacsot, és rögzítse egy kötéssel;
-Hagyja rajta 1-2 órán át, majd vegye le;
-Hagyja a lábát vagy kezét pihenni 2 órán át, mielőtt megismételné az eljárást.

Az ízületi és izomfájdalmak enyhítése

A fájdalmat, különösen a lábfájdalmat nagyon nehéz elviselni. Természetesen vannak speciális kezelések és krémek, amelyeket ilyenkor be lehet vetni, de ha sürgős megoldásra van szükség, az alufólia nagy segítség lehet.

Ez a tipp segít enyhíteni az ízületi gyulladást, az isiászt, a köszvényt és minden más, a kezekben, lábakban és térdben érzett fájdalmat.

Megjegyzés: Ne feledje azonban, hogy ez a kezelés csak a tünetek enyhítésére hatásos, nem gyógymód. Ha úgy gondolja, hogy ízületi gyulladása vagy más reumatikus betegsége van, forduljon orvoshoz, és megfelelő kezelésnek kell alávetnie magát.

Hogyan kell tehát eljárni?

-Először is, tekerje be a fájdalmas testrészét alufóliába.
-Használjon orvosi kötést, hogy a fólia a helyén maradjon.
-Ideális esetben hagyja rajta egész éjszakára (vagy amíg napközben pihen).
-Ismételje az eljárást 7-10 napig, majd tartson 2 hét szünetet.

Ha azonban a fájdalom nem enyhül, és nem érez javulást, fontolja meg, hogy minél hamarabb szakemberhez forduljon.

Az alufólia másképp történő használata

Az alufóliát nemcsak a hideg enyhítésére és a fájó ízületek csillapítására használják, hanem sokféle célra is felhasználható. Íme kettő ezek közül:

Küzdjön a fáradtság ellen

A mai életritmusunkkal: stressz, alváshiány, munka, gyerekek… Normális, ha kimerültnek érezzük magunkat. Megoldást keres? Itt van.

Tegyen néhány csík alufóliát a hűtőszekrénybe 2-4 órára. Ezután helyezze őket a szeme alá és az arcára. Végül távolítsa el, amint érzi, hogy az izmai ellazultak.

Az égési sérülések enyhítése

Az alufólia kisebb égési sérülések enyhítésére is használható. Hogyan használja? Mindössze annyit kell tennie, hogy óvatosan megtisztítja az égési sérülést, miután leöblítette vízzel. Finoman tapogasd szárazra a területet egy tiszta törülközővel. Ezután hidratáló és gyógyító kenőcs felvitele után helyezzen gézt a sebre, majd tekerje a sebet alufóliába. Végül rögzítse kötszerrel és pihentesse. Amint a fájdalom enyhült, vegye le a kötést.

Miután elolvasta ezt a cikket, soha többé nem fog ugyanúgy tekinteni az alufóliára. Ne habozzon tehát, hogy különböző célokra használja!

Ha a cikk tetszett és szeretne az oldal fejlődéséhez, sikeréhez hozzájárulni, kérünk, ne felejtse el megosztani családtagjaival, barátaival. Köszönjük.