Egészség

Mikor jobb főtt tojást enni: reggel vagy este?

A tojás rendkívül népszerű és széles körben elérhető élelmiszer. Nagyon jót tesz az egészségnek is, mivel gazdag A-, B-, E- és K-vitaminban, valamint foszforban és vasban. Mindezek az anyagok pozitív hatással vannak a memóriára, a hangulatra és a teljesítményre.

A tojás emellett könnyen emészthető fehérjeforrás, ezért szinte minden sportoló és aktív életmódot folytató ember étrendjében szerepel.

Reggelire leggyakrabban a főtt tojást választjuk. Könnyen elkészíthető, és sok más ételhez is igazítható. Ráadásul a főtt tojás tartósan csillapítja az éhséget és egész napra energiát biztosít.

Mindazonáltal a szakértők azt javasolják, hogy ne vigyük túlzásba, mivel a túl sok tojás fogyasztása kellemetlen következményekhez, például magas koleszterinszinthez vezethet.

A szakértők azt javasolják, hogy hetente legfeljebb négy tojást fogyasszunk. Ajánlatos továbbá reggel fogyasztani, mivel csak ekkor szívja fel a szervezet az összes jótékony anyagot, és csak ekkor ad energiát az egész napra.

Ha a cikk tetszett és szeretne az oldal fejlődéséhez, sikeréhez hozzájárulni, kérjük, ne felejtse el megosztani családtagjaival, barátaival. Köszönjük.