Háztartás, Tippek

Milyen gyakran és hogyan kell tisztítani a hajkefét?

A hajkeféről a szennyeződések és maradványok eltávolítása nem mindig szerepel a teendői listájának élén? Nincs egyedül! Mindenki tudja, hogy a sminkkeféket tisztítani kell, de a hajkefékről valamiért gyakran megfeledkeznek.

Képzelje el, hogy épp most mosott hajat, egy kiváló szalonminőségű samponnal és kondicionálóval, szép és tiszta. Ezután ugyanazt a kefét vagy fésűt használja, amit már sokszor használt piszkos vagy frissen mosott hajra.

Elkerülheti a szennyeződések, termékmaradványok és fejbőrzsír felhalmozódását a kefe sörtéin, ha megtanulja a hajkefe tisztán tartásának módszereit. Ez több mint higiéniai kérdés, segít abban, hogy a haja puha, fényes és szennyeződésmentes maradjon.

A hajkefe sörtéi eltömődhetnek baktériumokkal, gombával, termékmaradványokkal és hajszálakkal. A kefe használata során maradványok halmozódnak fel, ezért rendszeresen meg kell tisztítania.

Most pedig válaszoljunk néhány kérdésre, ami a hajkefe tisztításával kapcsolatban felmerülhet, mielőtt továbblépnénk.

Gyakran ismételt kérdések

Miért szükséges eltávolítani a szennyeződéseket és a maradékokat a hajkeféről?

A hajkefék idővel koszolódnak, csakúgy, mint az összes többi szépségápolási eszköze, különösen, ha gyakran fésülködik. A poratkák, és az elhalt hámsejtek felhalmozódhatnak, valamint a hajszálak és a termékmaradványok is felhalmozódhatnak.

Baktérium- és gombafertőzés mindenféle fajtája létrejöhet ebben a meglehetősen undorítónak tűnő bőr- és hajkeverékben. A fertőzés valószínűsége nagy, ami száraz, viszkető fejbőrt és a haj gyorsuló zsírosodását eredményezheti.

Milyen gyakran kell tisztítani a hajkefét?

Az, hogy milyen gyakran kell tisztítania a hajkefét, a rutinjától függ, csakúgy, mint más tisztítási rutinok esetében. Valószínűleg sokkal több termék fog felhalmozódni, ha szereti a száraz samponokat, zseléket, leave-in kondicionálókat és más hasonló termékeket.

Ugyanez vonatkozik a zsíros fejbőrű emberekre is; előfordulhat, hogy kicsit gyakrabban kell mosnia a kefe sörtéit, mert a zsír sokkal gyorsabban felhalmozódik a sörték tövében.

Ha tehát sok terméket használ, akkor a heti egyszeri hajkefemosás lenne az ideális válasz arra a kérdésre, hogy milyen gyakran kell tisztítani a kefét. Ellenkező esetben elhalaszthatja két-három hétre. Bár hétköznapi dolognak tűnhet, a hajkefén felhalmozódó baktériumok és élesztőgombák igen komoly gondot jelentenek, korpásodást, eltömődött hajhagymákat és viszkető fejbőrt okozhatnak.

Mi a legjobb időpont a hajkefe cseréjére?

A hajkefe idővel elhasználódhat, akárcsak a legtöbb eszköz, függetlenül attól, hogy milyen gyakran és milyen jól mossa. A kefe minősége és a naponta használt termékek mennyisége két példa a változókra, amelyek befolyásolják, hogy milyen gyakran kell lecserélni a hajkefét. Azonban ajánlatos hat-tizenkét havonta cserélni.

Miért van szösz a hajkefén?

A faggyú, az elhalt hámsejtek, a hajápoló termékek maradványai és az elöregedett haj alkotják a hajkefén látható szöszt.

Hogyan kell tisztítani a hajkefét?

Most, hogy megválaszoltam néhány kérdésedet, az alábbiakban a hajkefe tisztán tartásának módszereit ismertetem.

Hogyan tisztítható a hajkefe 12 lépésben ezzel a házi útmutatóval

1) lépés: Az ujjaival távolítsa el a szőrszálakat.

Használja az ujjait, hogy eltávolítsa a szőrt a keféről.

2) lépés: Ollóval vágja le a megragadt szőrszálakat

Ha a kefe tele van ráragadt hajszálakkal, használjon ollót a levágásukhoz. Ezután húzza ki az ujjaival.

3) lépés: Öntsön meleg vizet egy edénybe.

Öntsön meleg vizet egy olyan méretű edénybe, amely elég nagy ahhoz, hogy a kefe teljes sörtéje alámerüljön.

4) lépés: Adjon hozzá szappant

Adjon egy kevés folyékony szappant a meleg vízhez.

5) lépés: Keverje össze

Keverje össze, a vizet és a szappant.

6) lépés: Tegye bele a hajkefét

Helyezze a hajkefét a keverékbe.

7) lépés: Hagyja ázni 10 percig.

Áztassa a kefét 10 percig a meleg szappanos vízben, hogy minden szennyeződést felpuhítson.

8) lépés: Használjon egy régi fogkefét

10 perc elteltével fogjon egy régi fogkefét, amelyet már nem használ, és súrolja át vele a hajkefe sörtéi közötti részt.

9) lépés: Öblítse le

Öblítse le a hajkefét folyó csapvíz alatt, hogy eltávolítsa a súrolt és fellazított szennyeződéseket.

10) lépés: Nyomja ki a hajkefét

Nyomja össze a kefét, hogy eltávolítsa a párnába jutott vizet. Ha rendelkezik kültérrel, menjen ki a szabadba, és rázza meg a kefét, hogy eltávolítsa a kefére került vizet.

11) lépés: Hagyja megszáradni

Hagyja a kefét egy tiszta törülközőn száradni, a sörtékkel lefelé fordítva, hogy lecsöpögjön. Ha hengeres keféről van szó, néhány óra elteltével fordítsa meg, hogy a víz teljesen lefolyjon.

12) lépés: Kész

Oké, most már tudja, hogyan tisztítsa meg hatékonyan, egyszerű módon a hajkefét.

Hogyan tisztítsuk ki a szöszöket a hajkeféből?

Képzeld el, hogy a kefe alján szösz és por van, miután eltávolította az összes hajat. Összetételük – zsír és hajtermékmaradványok – miatt a szöszöket kicsit nehezebb eltávolítani, mint a hajszálakat.

A szöszök eltávolításához a kefe aljáról használjon fogkefét. Bár ez eltarthat egy ideig, de működni fog. A fogkefe függőleges és vízszintes sörtesorait kefélje át a fogkefével. A szöszök eltávolítása után alaposan öblítse ki a hajkefét, és hagyja levegőn száradni.