Háztartás

Mindössze két összetevőre van szüksége ahhoz, hogy hosszabb időre megszabaduljon a portól

A por olyan probléma, amely úgy tér vissza, mint egy bumeráng. Az ellene való küzdelem általában arra korlátozódik, hogy egy ronggyal eltávolítjuk, de lehet más lehetőség is, hiszen van egy nagyon egyszerű és hatékony módja a por csökkentésének. Egy házilag készített antisztatikus folyadék gondoskodik arról, hogy a porszemcsék ne gyűljenek össze a bútorokon.

A por olyan részecske, amely homokból, talajból és egyéb részecskékből képződik. Elsősorban szerves és szervetlen anyagokból, valamint mikroorganizmusokból áll, amelyek emberi vagy állati szőrrel táplálkoznak. Teljesen nem lehet eltávolítani őket otthonából, de megpróbálhatja csökkenteni a képződésüket egy egyszerű háztartási termék használatával, amely megakadályozza, hogy megtelepedjenek a bútorok felületén.

Hogyan hat a por az emberi szervezetre?

A por az allergiák gyakori kiváltó oka. Könnyező szemeket, légzési nehézségeket, orrfolyást és köhögést okozhat. Az allergiások gyakran rosszul érzik magukat tőle, és immunrendszerük legyengül. Krónikus fáradtság és fejfájás is gyötri őket. Ha nem kezelik, az allergia sokkal súlyosabb betegségekhez, például atópiás dermatitiszhez és hörgőasztmához vezethet.

Hogyan csökkenthető a por a lakásban?

Az otthonában lévő por mennyiségének csökkentése érdekében természetesen beruházhat egy speciális porelszívóba. Ez azonban nem a legolcsóbb megoldás. Ha nem szeretne pénzt költeni, kipróbálhatja az otthoni gyógymódokat, amelyek többsége szinte ingyenes. Először is, takarítson rendszeresen. Kezdje felülről, azaz a szekrényektől, és fokozatosan haladjon lefelé a padlóig. Ne felejtse el lemosni a laminált és a csempézett padlót, hogy megvédje a portól. Jó módszer, ha a könyveket és a csecsebecséket üvegszekrényekbe rejti, ahová a porszemek nem tudnak bejutni. A házilag készített antisztatikus folyadék szintén jó módszer a bútorokon lerakódó por csökkentésére. Elmondjuk, hogyan készítheti el.

Hogyan készítsünk házilag antisztatikus folyadékot?

Az antisztatikus folyadék olyan termék, amely csökkenti a por lerakódását a bútorok felületén. Magunk is elkészíthetjük, csupán öblítőszer szükséges hozzá. Egyszerűen keverjen össze 1 kupaknyit 1 liter vízzel, és öntse egy szórófejes flakonba. Fújja a keveréket a polcokra, szekrényekre és egyéb felületekre, majd törölje át egy ronggyal. Ez megszabadítja a portól, és a bútorokat hosszabb ideig ellenállóvá teszi a porlerakódással szemben. Ezenkívül ennek a módszernek megvan az a további előnye, hogy kellemes illatot áraszt a megtisztított területről.