Egyéb

Miután elolvasta ezt a cikket, soha többé nem fogja eldobni a hagymahéjat

Hagymahámozás után általában kidobjuk a héjat. Pedig nem muszáj!
A héj nem csak hulladék, hanem nagyon egészséges is! A hagymának antibakteriális és fertőtlenítő tulajdonságai vannak. Erősíthetik az immunrendszerünket és helyreállíthatják a hajszálak mennyiségét! Ráadásul a héja több antioxidánst tartalmaz, mint a hagyma többi része együttvéve!

Előnyök:

  • segít szabályozni a vérnyomást
  • ellensúlyozza a szív- és érrendszeri betegségeket
  • csökkenti a koleszterinszintet
  • antidepresszánsként hat
  • segít az allergiáknál
  • pozitívan befolyásolja az izomtömeg növekedését
  • csökkenti a duzzanatot
  • küzd a lábgörcsök ellen

Megjegyzés: a hagymahéj nem ehető. Az alábbiakban megnézheted, hogyan tudod kihasználni a tulajdonságait anélkül, hogy megennéd.

Ízesítés

Ahhoz, hogy kihasználja a hagymahéj egészségügyi tulajdonságait, főzze meg a levesben, és tálalás előtt távolítsa el. Így a legtöbbet hozhatja ki belőle.

Hagyma tea

Elég egyszerű – tegye a hagymahéjat a teafilterbe, és főzze le. Ha nem kedveli a tiszta hagymatea ízét, adhat hozzá hagyományos vagy gyümölcsös teafiltert is.

Intenzív tea

A lábfájdalom és a görcsök ellen forrázza a héjakat 15-20 percig, szűrje le, és lefekvés előtt igya meg teaként. Ismételje meg minden este, amíg a tünetek meg nem szűnnek.

A hagymahéjnak van még néhány fizikai felhasználási módja is:

Bőrproblémák

A hagyma antibakteriális tulajdonságokkal rendelkezik, ezért csökkentheti az irritációt – egyszerűen dörzsöljünk minden este egy hámozatlan, megtisztított hagymát az arcunkra.

Hajszín

Igen, jól olvasta! A hagymahéj képes színezni a hajat! Ez a módszer leginkább a szőkéknél működik. Szüksége lesz 30-50 gramm hagymahéjra, amelyet 1 órán keresztül vízben kell áztatni. Egy óra elteltével a keveréknek egyfajta krémmé vagy pasztává kell válnia. Csöpögtesse le a vizet, és gyúrja össze a maradék keveréket. Dörzsölje a hajába, majd néhány perc múlva mossa ki. A haj visszanyeri aranyló fényét.

Hajnövekedés

A hagyma segít a hajnövekedésben. Gyorsabban visszanő, ráadásul vastagabb és erősebb lesz, mint korábban. Csak hámozza meg és főzze meg. Csöpögtesse le, majd a felesleges keveréket öntse régi samponos üvegekbe. Ezzel a krémmel masszírozza be a fejbőrébe hajmosás előtt.

Megjegyzés: Kerülje, hogy a szemébe kerüljön

Mindig használjon felelős módon termesztett bio-hagymát. A hagyományos hagymákból származó héj nyomokban peszticideket és más toxinokat tartalmazhat.

Ha a cikk tetszett és szeretne az oldal fejlődéséhez, sikeréhez hozzájárulni, kérünk, ne felejtse el megosztani családtagjaival, barátaival. Köszönjük.