Háztartás, Tippek

Ne használjon többé fehérítőt a mosógépben

Mondjon búcsút a fehérítőszernek! Itt az ideje, hogy környezetbarát megoldásokat keressen, amelyek olcsóbbak és kétszer olyan hatékonyak. Különösen, ha azt szeretné, hogy mosógépe hosszú távon zökkenőmentesen működjön, fontolja meg, hogy azonnal lemond erről a maró hatású megoldásról. Fedezze fel a fehérítő oldat érdekes alternatíváit.

Ne használjon többé fehérítőt a mosógépében

Ha mostantól a fehérítő helyett ezeket az alternatívákat használja, tökéletesen tiszta, foltmentes ruhái lesznek, amelyeknek ráadásul remek illatuk is lesz.

A fehérítő helyett használhat szódabikarbónát. Egyszerűen csak keverjen össze egy evőkanálnyit ebből a fehér porból egy választott természetes mosószerrel.

A szódabikarbóna mellett használhat folttisztító sót (nátrium-perkarbonátot) is. Vegye figyelembe, hogy ez a termék csak magas hőmérsékleten működik, és nem alkalmas a kényes szövetekhez.

Fél kanálnyit használjon, és 50°C-on mosson vele. Ez egy természetes anyag, mosószer és folteltávolító hatással.

Mi a harmadik termék?

A mosógépben a fehérítő helyettesítésére a szódabikarbóna és a nátrium-perkarbonát mellett hidrogén-peroxidot is használhat.

Nem kell mást tennie, mint minden mosáshoz egy kis pohárnyit önteni belőle. Így hatékonyan megszabadulhat a szennyeződésektől és foltoktól.