Kert, Növény, Tippek

9 zöldség, amelyet az erkélyen is termeszthet. Hozzon létre egy saját apró zöldségeskertet

Nem mindenki olyan szerencsés, hogy saját kertje van. Legtöbbünknek azonban van egy erkélye, ahol egy-két cserépben saját magunk termeszthetünk gyümölcsöt és zöldséget.

Az erkélyen is termeszthetünk zöldségeket, ha elég napfény éri, és természetesen megfelelő talajt biztosítunk. Földet vagy egy kertészeti központban szerezhetünk be, vagy egyszerűen keverhetünk egy kis kerti földet egy kis komposzttal. A többi már csak rajtunk múlik.

Ha néhány régi edényben szeretne zöldséget termeszteni, akkor először meg kell tisztítania és le kell forráznia őket, hogy megszabaduljon minden betegségtől, penésztől vagy gombától. Ne legyenek túl kicsik sem.

A balkonládák jól használhatóak kisebb zöldségek vagy a nagyobbak miniatűr változatai számára.

Saláta

Ha palántákat vásárol, a fejes saláta az egyik leggyorsabban növő növény. Nem számít, hogy milyen salátafajtáról van szó. A termesztéshez virágládára vagy közönséges cserépre van szüksége.

Paradicsom

Ez az egyik legnépszerűbb balkongyümölcs. Ne feledje, hogy a leggyakoribb paradicsomfajtáknak támasztékra van szükségük. Kivéve, ha a kis koktélparadicsomokat választja.

Uborka

Az uborka, akárcsak a paradicsom, a leggyakoribb balkonzöldségek közé tartozik. Nagyon gyorsan nő, így ha már egyszer kiültette a palántákat az erkélyre, hamarosan élvezni fogja az ízét. Vásárolhat magokat vagy palántákat. Természetesen a magok esetében kicsit több időbe telik, mire saját uborkája lesz.

Paprika

Azt hiszem, a paprika rajongókat, beleértve a csípős fajták kedvelőit is, nincs szükségük bíztatásra, hogy termesszék az erkélyükön. Csak egy dolog – ne feledje, hogy a paprika nagyon szereti a napos és meleg helyeket. Emellett nagyon törékeny növény, ezért ügyelj arra, hogy ne törje el!

Retek

A magokat kora tavasszal vetheti el. Harminc napra van szüksége, hogy megnőjön és… készen álljon az elfogyasztásra.

Bab

Ha van néhány zöldbab magja, akkor az erkélyen is ültethet néhányat cserépbe. Néhány kúszó fajtát is választhat.

Borsó

Jó támasztékkal néhány kúszó fajtát is termeszthet.

Van olyan zöldborsófajta, amelyik akár 40 cm magasra is megnő.