Háztartás

Nem bírja tovább nézni a hűtő ajtaján lévő karcolásokat? Hála ennek a nagyszerű módszernek, gyorsan eltüntetheti!

A rozsdamentes acél hűtőszekrényajtókon lévő karcolások, bár általában aprók, nagyon zavaróak lehetnek a szemünknek. Szeretnénk egy olyan módszert ajánlani, amivel néhány perc alatt megszabadulhat tőlük egy házi készítésű keverékkel.

A hűtőszekrényekhez és más háztartási gépekhez használt rozsdamentes acél jól néz ki, könnyen tisztítható és ellenáll a korróziónak. Általában kevésbé könnyen karcolódik, de a legtöbb háztartásban vannak olyan készülékek, amelyeken karcolások keletkeznek. A karcolások különösen gyakoriak a hűtőszekrényen. Ha a karcolásokat észreveszik, az nagyon bosszantó. Íme néhány tipp, hogyan szabadulhat meg tőle.

Miért olyan nagy probléma a hűtőszekrényen lévő karcolás?

Elméletileg a rozsdamentes acél felülete erős és ellenálló a sérülésekkel szemben. A gyakorlatban azonban elég a rossz tisztítás (túl erős súrolás), a mágnesek okozta sérülés vagy a gyerekek nemtörődömsége ahhoz, hogy karcolások keletkezzenek a sima felületen. A karcolások nemcsak a hűtőszekrényen, hanem más acélkészülékeken, például gáz- és mikrohullámú sütőkön, és vízforralókon is megjelennek. A karcolások eltávolítása nem könnyű, mivel nem minden termék képes eltüntetni. Vigyázni kell arra is, hogy ne sérüljön tovább a felület. Szerencsére létezik egy egyszerű, házilag elkészíthető termék, amely gyorsan eltávolítja a hűtőszekrényen lévő karcolásokat, és visszaadja a rozsdamentes acél fényét.

Mire van szükségem a karcolások eltávolításához?

A hűtőszekrényen lévő karcolások eltávolításához nem feltétlenül van szükség speciális termékek használatára, bár természetesen semmi sem akadályozza meg, hogy ezeket is megvásárolja. Erre azonban nincs szükség, hiszen otthon már megtalálható, ami az eltávolításukhoz szükséges. Készítsen elő fehérítő fogkrémet, egy régi puha sörtéjű fogkefét, bármilyen olajat és egy mikroszálas kendőt.

Hogyan lehet ezzel a módszerrel eltüntetni a hűtőn lévő karcolásokat?

A hűtőszekrény ajtaján, tűzhelyén, munkalapján vagy más rozsdamentes acélból készült készülékén látható karcolások eltávolításához kövessen néhány egyszerű lépést.

-Vegyen egy kis fogkrémet, és egy puha fogkefével óvatosan dörzsölje bele a hűtő ajtaján lévő karcolásokba. A fogkrém csiszoló textúrája eltünteti a karcolást.
-Ne dörzsölje azonban túl erősen, hogy ne okozzon nagyobb kárt.
-A maradékot törölje le egy nedves mikroszálas ruhával.
-Vigyen fel bármilyen olajat a karcos területre. Polírozza a felületet a kívánt fényesség eléréséig.
-Ugyanezt a módszert használhatja az üvegen lévő karcolások eltávolítására is.

Ha a cikk tetszett és szeretne az oldal fejlődéséhez, sikeréhez hozzájárulni, kérünk, ne felejtse el megosztani családtagjaival, barátaival. Köszönjük.