Egészség

Nem hiányozhat otthon: A legerősebb vírusölő gyümölcs, amit az emberiség ismer

Amikor megfázunk vagy influenzásak leszünk, azonnal az orvoshoz vagy a legközelebbi gyógyszertárba rohanunk. A probléma az, hogy a hagyományos gyógyszerekkel csak elfedjük a betegség tüneteit, de soha nem öljük meg közvetlenül a vírust.

Az orvostudománynak számos antibiotikum áll rendelkezésére a baktériumok ellen, de csak néhány vírusellenes szer a vírusok ellen, és még ezek is csak részben hatékonyak, ezért nem szokták felírni őket megfázás és influenza esetén.

Általában csak az immunrendszerünk képes legyőzni a vírusokat. A vírusok olyan mikroorganizmusok, amelyek a sejtek belsejében szaporodnak. Ha az immunrendszer nem észleli és nem pusztítja el őket időben, akkor a betegség kitör.

Az immunrendszer folyamatosan harcol a vírusok ellen. Az emberek gyakran észre sem veszik, hogy vírusokat hordoznak, mert az immunrendszerünknek sikerül elbánnia velük, mielőtt kárt tehetnének a szervezetben.

Ezért a vírusoktól úgy védekezhetünk a legjobban, ha immunitásunkat jó formában tartjuk.

Ha azonban az immunitás csődöt mond, van egy másik megoldás is – a fekete bodza.

Hogyan pusztítja el a fekete bodza a vírusokat

Olyankor, amikor a természetes immunitás csődöt mond, természetes gyógymódokkal segíthetünk rajta. Ezek között van olyan, amely különösen hatékony a vírusok elleni küzdelemben.

Ez a fekete bodza, amely kétféleképpen küzd a vírusok ellen.

Az első fegyvere a magas antioxidáns tartalma. Ezek hatnak a különböző típusú vírusos megbetegedésekre, például az influenzára, de a sérülésekre is, felületes sebek esetén.

A bodza még a herpeszfertőzések kezelésében is hatékony.

Az amerikai National Library of Medicine közzétett egy tanulmányt, amely a fekete bodzakivonatokat hatékony, vírusellenes tulajdonságokkal rendelkező természetes gyógymódként sorolta fel, különösen az influenza különböző típusai esetében.

Egy másik tanulmányt tettek közzé, amely kimutatta, hogy a fekete bodzakivonat csökkenti az influenzás tünetek időtartamát.

Mint írja:

„Az influenza tünetei átlagosan 4 nappal hamarabb elmúltak, és azok a személyek, akik ezeket a kivonatokat kapták, lényegesen kevesebb sürgősségi gyógyszerre szorultak a placebocsoporthoz képest”.

Hasonlóan nyilatkozott a University of Maryland Medical Center is:

„A fekete bodza viszonylag erős gyulladáscsökkentő, vírusellenes és rákellenes hatással rendelkezik. Egy tanulmány szerint még az influenza H1N1 törzsét is képes elpusztítani”.

Mitől olyan hatékony a fekete bodza?

A fent említett rengeteg erős antioxidáns mellett a fekete bodza még egy csodálatos tulajdonsággal rendelkezik.

Olyan anyagokat tartalmaz ugyanis, amelyek képesek megakadályozni, hogy a vírusok behatoljanak a sejtekbe, ahol a vírusok normális esetben szaporodnak, azáltal, hogy mintegy összeterelik őket. Ez a hatás valószínűleg a kávésavnak tulajdonítható (semmi köze a koffeinhez).

A tudósok egyelőre nem tudják azonosítani a pontos mechanizmust, hogy miért működnek ilyen jól a természetes anyagok. Az ismeretlen anyagok gyakran rejtélyes módon működnek a szervezetben.

Sőt, gyakran kiderül, hogy a betegség gyógyításához mind fizikai, mind mentális tényezők komplexe szükséges.

Ezért, ha legközelebb influenzás vagy megfázott lesz, ne rohanjon egyből a gyógyszertárba a gyógyszerekért. Ehelyett próbáljon meg fekete bodza elixírt készíteni, és hamarosan újra jól fogja érezni magát.

Hogyan kell szedni a fekete bodzát?

A fekete bodzát a legjobb szárított bogyók formájában bevenni. Készítsen belőlük például szirupot. A szárított bogyókat közvetlenül más ételekhez is adhatja.

A szárított fekete bodzabogyót általában bioboltokban vagy az interneten találja meg.

Egy másik lehetőség a bogyókból vagy idősebb bodzavirágokból mézzel édesített, nagyon finom tea.

A szirup elkészítéséhez szükségünk lesz a következő hozzávalókra:

  • 1 kg fekete bodzabogyó
  • 1 liter víz
  • 500 g cukor
  • 1 citrom leve

A bodzabogyókat alaposan mossuk meg, majd szedjük le a szárról. Tegyük egy nagy fazékba, és öntsük fel a vízzel. Forraljuk fel, majd csökkentsük a hőmérsékletet, és főzzük kb. 20 percig, amíg a bogyók megpuhulnak. Szűrjük le a levét, és tegyük vissza a fazékba. Adjuk hozzá a cukrot és a citromlevet, és keverjük el. Forraljuk fel újra, majd forrás után főzzük még 10 percig, amíg kissé besűrűsödik. Töltsük üvegekbe, és hagyjuk teljesen kihűlni. Zárjuk le jól a kupakokkal, és tároljuk hűvös, sötét helyen. A szirupot hígítva vagy magában is fogyaszthatjuk.

Ellenjavallatok:

A bodza nagyobb dózisban hashajtó hatású, azaz hasmenést okozhat.

Fogyasztása terhes nőknek sem ajánlott. Az egyetlen kivétel a virágok, amelyekből készült tea terhesség alatt is fogyasztható.

A maximális adag nem haladhatja meg az 1 teáskanálnyit, naponta legfeljebb háromszor.

Ha a cikk tetszett és szeretne az oldal fejlődéséhez, sikeréhez hozzájárulni, kérjük, ne felejtse el megosztani családtagjaival, barátaival. Köszönjük.