Egészség

Nem tudta, miért nem tud aludni, miért volt állandóan szomorú és miért fájt a feje. Amikor az orvos felírta ezt, hirtelen minden megváltozott

Néha elfelejtjük, hogy egészségünk és közérzetünk a kiegyensúlyozott táplálkozáson múlik. Ha elhanyagoljuk magunkat, komoly problémáink lehetnek, különösen, ha magnéziumhiányunk lesz… Ez többek között hatással van a szívünk erejére és az idegrendszerünk működésére.

A magnéziumhoz könnyen hozzájuthatunk mandulából és más diófélékből, hüvelyesekből, keserű csokoládéból, banánból vagy spenótból. Egyáltalán nem kell elmenni a gyógyszertárba étrend-kiegészítőt vásárolni, bár van egy rossz hírünk is…

A fenti termékekből a szükséges adag magnézium 30-40%-át szívja fel a szervezetünk, pedig naponta körülbelül 400 mg-ra lenne szükségünk. Könnyen előfordulhat tehát, hogy szervezetünkben alacsony lesz a magnézium szint. Ha a szint túl alacsony lesz, a szervezet azonnal riasztó jeleket küld nekünk.

1. Izomrángások

Magnéziumhiány esetén az izmok fellázadnak, és fájdalmas izomrángások lépnek fel.

2. Székrekedés

Ez a bizonyos elem felelős a belek megfelelő működéséért. Ha nincs elég magnézium a szervezetben, a belek „ellustulnak”.

3. Migrén

A feszültség okozta fejfájás a magnéziumhiány egyik mellékhatása. Tanulmányok kimutatták, hogy ha növeljük a magnéziumszintet, a migrén kevésbé fog zavarni minket.

4. Asztma

Bizonyított, hogy a légzési problémák csökkennek, ha naponta fogyasztunk magas magnéziumtartalmú termékeket.

5. Magas vérnyomás

Ez egy nagyon veszélyes állapot, amely akár stroke-hoz is vezethet! Érdemes naponta magnéziumot, káliumot és kalciumot szedni a vérnyomás csökkentése érdekében.

6. Kevés kalcium

Magnézium nélkül a szervezet nem képes megfelelően felszívni a kalciumot. Az egyik összefügg a másikkal!

7. Állandó édesség utáni sóvárgás

Ha rendkívül édes szájú, és sosem tud betelni, lehetséges, hogy magnéziumhiányban szenved. Javasoljuk, hogy fogyasszon keserű csokoládét – ez egy természetes magnéziumforrás, amely ráadásul alacsony kalóriatartalmú.

8. Szorongás

A magnézium szerepet játszik az idegrendszer megfelelő működésében, és ha nem elegendő, nyugtalannak és izgatottnak érezzük magunkat.

9. Depressziós állapotok

Bizonyított, hogy azok a 65 év feletti emberek, akiknek a szervezetében alacsony a káliumszint, 22%-kal nagyobb valószínűséggel szenvednek depresszióban.

10. Álmatlanság és állandó fáradtság

Álmatlan éjszakák, állandó fáradtság, izomfájdalom – ezek a magnéziumhiány jelei!

Ne feledje, hogy a magnézium nélkülözhetetlen az egészségünkhöz és a jólétünkhöz!

Ha a cikk tetszett és szeretne az oldal fejlődéséhez, sikeréhez hozzájárulni, kérünk, ne felejtse el megosztani családtagjaival, barátaival. Köszönjük.