Háztartás

Öntsön ecetet a citromra. Végre, ne pazarolja tovább a pénzt!

Ezt a tisztítószert elkészítheti a citromhulladékból, amit általában a kukába dob. Mindössze néhány összetevő elég ahhoz, hogy otthona legtöbb felületére alkalmas tisztítószert készítsen. A citrom sokféleképpen felhasználható.

A citrom egy érdekes gyümölcs, amelyet nem csak a konyhában használunk. Remekül használható takarításhoz, mosogatáshoz. Tudja meg, hogyan használhatja fel a citrusfélék héját, amely általában a szemetesben végzi. Néhány hozzávalóból remek tisztítószert készíthet.

Két hatóanyag és máris kész a mosószered

A konyhában használt citromot általában meghámozzák. Sokan kidobják a héját. Pedig bármikor felhasználhatja a tisztítószerek összetevőjeként. A citrom ecettel kombinálva fényesítő tulajdonságokkal rendelkezik, eltávolítja a lepedéket és minden szennyeződést, a zsírtól a ragasztóig. Mindössze két összetevőre és egy kis türelemre van szüksége, és hihetetlen eredményeket érhet el.

Hogyan készítsünk tisztítószert citrommaradékból?

Egy citrom maradványait kisebb darabokra kell osztani, és egy befőttesüvegbe vagy üvegbe tenni. Adjon hozzá egy pohár ecetet, és zárja le szorosan az edényt. Az ecetet üvegedénybe kell tenni, mivel a műanyag palackot károsíthatja az ecetsav. Most türelmesnek kell lennie, mivel a keveréknek sok időre van szüksége ahhoz, hogy erős legyen. A legjobb, ha legalább két hétre a hűtőszekrénybe vagy egy sötét szekrénybe tesszük. Fontos, hogy a keveréket ne érje napfény, mert ez gyengítheti a hatását. Ennyi idő elteltével kiváló tisztítószerrel fog rendelkezni. A fürdőszobában és a konyhában egyaránt használhatja. Tökéletesen megbirkózik a lerakódásokkal. A legnagyobb előnye, hogy környezetbarát recept. Nem tartalmaz olyan vegyi anyagokat, amelyek károsan befolyásolhatják egészségünket és jólétünket.

Ha a cikk tetszett és szeretne az oldal fejlődéséhez, sikeréhez hozzájárulni, kérjük, ne felejtse el megosztani családtagjaival, barátaival. Köszönjük.