Egészség

Óvatosan a teafaolajjal! Senki nem szólt ezekről a mellékhatásokról!

Eddig csak a teafaolaj egészségünkre gyakorolt pozitív hatásairól hallottunk, de használatának negatív következményei is vannak. Nézzük, mire kell figyelni a teafaolaj használatakor. Nem mindenkinek való!

Ha az alábbi problémák bármelyikét tapasztalja, tudnia kell, hogy mi okozza azt.

1# Allergiás reakció

A teafaolajat soha nem szabad szájon át használni, mert allergiás reakciót okozhat. Érdemes tudni, hogy nem csak a nyálkahártyán való alkalmazása, hanem bizonyos esetekben a bőr egy-egy lokális területére alkalmazva is allergiás reakciót okozhat.

2# Rossz lehelet

Egyes szájvízreceptek antibakteriális hatása miatt ajánlják a teafaolaj használatát. Bár ez már hígított formában is használhatatlan, mivel kellemetlen szagot áraszt a szájban, és ronthatja az ízérzékelést, valamint égő érzést okozhat a nyelven.

3# Álmosság

Ha a teafaolaj rendszeres használata során gyakran érzed úgy, hogy elalszol, jobb, ha abbahagyod, mivel ez is mellékhatás lehet.

4# Fejbőr allergia

Rendszeresen ajánlják természetes gyógymódként a fejbőr korpásodásának kezelésére, azonban sajnos sokan számolnak be fejbőr-irritációról.

5# Bőrirritáció

A pattanások megjelenésének kezelésére is bevált gyógymód. Ha azt veszi észre, hogy a bőre ég, viszket, piros, hagyja abba a használatát, mivel ez is egy gyakori tünet. Ha mégis használni szeretné, először mindig egy kis, kevésbé látható bőrfelületen próbálja ki.