Egészség

Próbáljon ki néhány babérlevelet otthon elégetni; már 10 perc után látni fogja az eredményt!

Néhány helynek van egy nagyon különleges illata, amitől megnyugszunk, és általában az adott helyet ehhez a különleges illathoz társítjuk. Ezt akkor tudhatod, ha …. illatokkal gyógyítasz.

A babérlevelet általában olyasmire asszociálunk, amit az ételünkbe keverünk… Különösen a mediterrán konyhában népszerű, de Észak-Európában is gyakran használják.

Már az ókori görögök és rómaiak is úgy vélték, hogy a babérlevél nem csak a főzéshez használható, hanem különleges gyógyító tulajdonságokkal is rendelkezik. Nem véletlenül vált a győzelem szimbólumává!

Kiderült, hogy a babérlevél nyugtató, gyulladáscsökkentő és fájdalomcsillapító hatású, valamint megelőzi az ….. epilepsziás rohamokat! Mindezt a babérlevélben található összetevőknek köszönhetően.

A babérolaj belélegzése tisztítja a légutakat, csökkenti a vérnyomást, szabályozza a vércukorszintet, kedvezően hat az önbecsülésünkre és csökkenti a stressz-szintet.

A vicces az, hogy senki sem szereti a babérlevél ízét. A babérlevelet viszont mindenképpen érdemes belélegezni:)

Ne feledjük, hogy a leveleknek teljesen száraznak kell lenniük, hogy jól égjenek! Tegyük őket egy tűzálló edénybe, és győződjünk meg róla, hogy nincs a közelben semmi, ami éghet.

Már néhány perc elteltével észre fogjuk venni, hogy az illat nyugtatóan kezd hatni a bent tartózkodókra, ellazítja az izmokat és csökkenti a stressz-szintet, felkészítve a fáradt testet és agyat az egészséges alvásra. A rómaiak és a görögök tudták, mit csinálnak! 🙂

Ha a cikk tetszett és szeretne az oldal fejlődéséhez, sikeréhez hozzájárulni, kérünk, ne felejtse el megosztani családtagjaival, barátaival. Köszönjük.