Szépség

Puffadt szemek, táskák, lógó szemhéjak – egy kis segítséget adhatunk magunknak, és tovább élvezhetjük a szép, fiatalos tekintetet

Te mit gondolsz? – Hol látható a legjobban az öregedés? Elég a nyakat és a szemhéjakat megnézni, hogy megállapítsuk, mennyire öreg valaki valójában… Hacsak nem csalunk egy kicsit az idővel 🙂 Fokozatosan az izmok elkezdenek megereszkedni, a bőr egyre kevésbé rugalmas és összeesik. A szemek állandóan ki vannak téve a napfénynek és a változó időjárási körülményeknek, ami nem tesz jót nekik. Puffadt szemek, úgynevezett táskák, lógó szemhéjak – mindez idősebbnek mutat minket, de egy kis segítséget adhatunk magunknak, és tovább élvezhetjük a szép, fiatalos tekintetet. Méghozzá úgy, hogy nem kerül sokba.

Először is szeretnénk emlékeztetni a bőr felfrissítésének és tisztításának szükségességére – a kozmetikumokat gondosan le kell mosni, a bőrt pedig tonikkal kezeljük. Várjuk meg, amíg a bőr megszárad.

Ezután ragadjuk meg a tojásfehérjét 🙂 Egy pillanatra felverjük, hogy „zsíros” állagot kapjon (nem adunk hozzá semmit!). A fehérjét egy vattapamaccsal felvisszük a szemhéjra. Megjegyzés! A szemnek csukva kell lennie, és a külső szélek felé enyhén húzzuk a bőrt. A vattát néhány percig hagyjuk rajta, majd amikor megszáradt, langyos vízzel távolítsuk el.

Érdemes hetente kétszer használni ezt a természetes maszkot a szemhéjon. Hamar látni fogja a hatását. Mindezek mellett tartsa szem előtt, hogy a tojásfehérje értékes táplálékforrás – hatékonyan hat a bőrre és a hajra.

Ha a cikk tetszett és szeretne az oldal fejlődéséhez, sikeréhez hozzájárulni, kérünk, ne felejtse el megosztani családtagjaival, barátaival. Köszönjük.