Egészség

Ruhába tekerve a gyömbér 1 éjszaka alatt kiöblíti a nyálkát a tüdőből. A következőket kell tennie

Próbálja ki ezt az egyszerű módszert.

A gyömbér ruhába tekerve szó szerint megmenti a köhögéstől és a váladéktól! Nincs mellékhatása, de óvatosan kell elkészíteni, különösen érzékeny bőrű gyermekeknél.
A tartós köhögés tönkreteheti a napodat és az éjszakádat, elvonja a figyelmedet a fontosabb dolgokról, vagy megakadályozza, hogy eleget aludj.

Egy kisgyermeknél pedig, akinek az immunrendszere még nem biztos, hogy elég erős, a krónikus köhögésből komolyabb betegség is kialakulhat.

A krónikus köhögés kezelésére az orvos valószínűleg szirupot ír fel, anélkül, hogy megemlítené az ilyen gyógyszerek lehetséges mellékhatásait és hosszú távú szövődményeit.

A köhögéscsillapítókban gyakran megtalálható két összetevő – a dextrometorfán és a kodein – fejfájást, álmatlanságot vagy migrént okozhat.

A gyakori köhögéscsillapítóknak van alternatívája, és ezt nem a gyógyszertárban, hanem a saját hűtőszekrényében találhatja meg!

Keverje össze a nyers mézet, az olívaolajat, a lisztet és 1 evőkanál frissen reszelt gyömbért, kenje a keveréket egy kendőre, majd tekerjen rá egy gézcsíkot.
Ezután ezt a gézt helyezze a mellkasára vagy a hátára, és rögzítse ragtapasszal. Felnőttek egész éjszakára rajta hagyhatják a gyógyírt, de vigyázzanak, hogy ez túlzott izzadást okozhat.

A gyermekek lefekvés előtt legfeljebb három órán át használhatják.
A gyömbért és a mézet évezredek óta használják különböző betegségek hatékony gyógymódjaként, és egy erős köhögés esetén ismét bebizonyították hatékonyságukat.
Legyen tisztában azzal, hogy néhány összetevőre allergiás lehet – konzultáljon orvosával.

Ha a cikk tetszett és szeretne az oldal fejlődéséhez, sikeréhez hozzájárulni, kérünk, ne felejtse el megosztani családtagjaival, barátaival. Köszönjük.