Egészség

Rákkezelés gyömbérrel – ugyanolyan hatékony lehet, mint a kemoterápia?

A gyömbér rákellenes tulajdonságait számos tanulmány bizonyította, íme néhány példa:

A gyömbérben található fitonutriens, a gingerol megakadályozza a vastagbélrákos sejtek növekedését. A gyömbérben található vegyületek „sikeres kemopreventív és/vagy kemoterápiás kezelésekké válhatnak a vastagbélrák esetében”.

A gyömbér a prosztata- és petefészekrák megelőzésében is hatékony. A Michigani Egyetem Rákkutató Intézetének tanulmánya kimutatta, hogy a gyömbér megöli a rákos sejteket, és megakadályozza, hogy azok immunissá váljanak a rákellenes kezelésre. Ez azonban csak egy előzetes tanulmány, és további kutatásokra van szükség.

Összefoglalva, a gyömbér kiváló kezelés a rákos betegek számára, különösen akkor, ha ellenállóvá váltak a kemoterápiával szemben, mivel az ismételt kezelések csökkenthetik a kemoterápia hatékonyságát. Ráadásul nincsenek ismert mellékhatásai, de még nem állapították meg, hogy mennyi gyömbért érdemes használni, mivel embereken még nem tesztelték.

A gyömbér segít a prosztatarák elleni küzdelemben. Az egereknél 56%-kal csökkentette a prosztatadaganatok méretét.

A finomítatlan gyömbérkivonat mellrák elleni hatását vizsgálták. Megállapították, hogy a gyömbér megakadályozta a mellrákos sejtek szaporodását, de nem volt specifikus hatása a nem neoplasztikus emlősejtekre. A tanulmány arra a következtetésre jutott, hogy „a gyömbér alkalmas jelölt lehet a mellrákos sejtek kezelésére”.

Más tanulmányok szerint a gyömbér a májrák, a tüdőrák, a hasnyálmirigyrák és a bőrrák kezelésére is alkalmas lehet.

A gyömbér kétféle módon pusztítja el a rákos sejteket: apoptózis (fizikai sejthalál) és autofágia (sejtosztódás) révén. Az apoptózis során a rákos sejteket „öngyilkosságra” és önpusztításra ösztönzik, míg az autofágia során a rákos sejtek „táplálkoznak és emésztik magukat”.

Ha a cikk tetszett és szeretne az oldal fejlődéséhez, sikeréhez hozzájárulni, kérjük, ne felejtse el megosztani családtagjaival, barátaival. Köszönjük.