Autó, Tippek

Spóroljon 25% üzemanyagot: mit nem kell bekapcsolnia az autójában

Megosztunk néhány tippet, amelyek segítségével folyamatosan csökkentheti az üzemanyag-fogyasztást.

Az autósoknak mindig óvatosnak kell lenniük a légkondicionáló használatakor

A hőmérséklet emelkedésével sok autós bekapcsolja a légkondicionálót, ami megnövekedett üzemanyag-fogyasztáshoz vezethet.

Az autósoknak mindig óvatosnak kell lenniük a légkondicionáló használatakor, hangsúlyozva, hogy üzemanyag-takarékosabb lehet az ablakok lehúzása.

Amikor eldönti, hogy a légkondicionálót használja-e vagy kinyitja az ablakokat az autójában, gondoljon arra, hogy milyen sebességgel halad, és hol van. Ha alacsony sebességgel utazik a városban, a nyitott ablakok éppen ideálisak lehetnek. Friss levegőt engednek át az autón, ami azt jelenti, hogy nem kell olyan gyakran használnia a légkondicionálót. A légkondicionáló használata miatt az autó 25 százalékkal több üzemanyagot használhat.

A légkondicionáló bekapcsolása előtt minden forró levegőt engedjen ki az utastérből.

Győződjön meg arról, hogy az autóban lévő összes szellőzőnyílást jól használják, ami segít csökkenteni a légkondicionáló üzemidejét.

Ha meggyőződik arról, hogy az autó szellőzőnyílásaiból a levegő megfelelően irányul, az valóban segít abban, hogy az autóban mindenki hűvös maradjon. Ahelyett, hogy csak az arcunkba irányítanánk a levegőt, jobb, ha úgy osztjuk el a levegőt, hogy az autóban mindenki jól érezze magát. Ez segít a légkondicionáló rendszer egészének jobb működésében, ami azt jelenti, hogy kevesebb energiát pazarolunk a légkondicionálásra.