Egyéb

Szabadulj meg a kiálló bütyöktől örökre ezekkel a népi receptekkel

A nagylábujj kiálló bütyke nagyon gyakori probléma, és sok nő számára kellemetlenség forrása. A betegséget számos tényező okozhatja. Kezdeti stádiumban a kidudorodó bütyök növekedése jól bevált népi gyógymódokkal kezelhető.

Ez nagyon hatékony, ha már az első jeleknél elkezdi kezelni a betegséget. Még a legelőrehaladottabb esetekben is úgy vélik, hogy a természetes gyógymódoknak köszönhetően műtét nélkül is kezelhető a betegség.

Olvasson tovább, hogy megtudja, milyen hagyományos gyógymódok ismertek. Mielőtt bármilyen népi gyógymódot használna, kérje ki orvosa tanácsát. Mindig végezzen allergiatesztet.

Pitypang, jód

A gyermekláncfű sárga virágai jó gyógyír lehet. Reszeljünk le 100 gramm pitypangvirágot, és hagyjuk egy kicsit száradni, majd adjunk hozzá annyi jódot, hogy a virágokat ellepje.

A keveréket négy nap áztatás után kell felhasználni. Meleg vizes áztatás után törölje szárazra a bőrt, majd a keveréket helyezze a lábára. Ezt a kezelést két héten keresztül naponta, esténként ajánlott alkalmazni.

Jód és só

A tizenöt perces meleg fürdők segíthetnek a fájó bütyök csillapításában. Egy egyliteres üveg víz és tíz csepp jód, valamint két evőkanál só. A jódos-sós fürdőket rendszeresen kell használni. Az elváltozást naponta jóddal is bepöttyözhetjük, hogy enyhítsük a fájdalmat.

Jód, aszpirin

Tíz milligramm jódhoz öt aszpirin tablettát adunk, és a keveréket alaposan felrázzuk. Az aszpirin feloldódásakor a jód színtelen lesz, az így kapott gyógymódot a népnyelv „patikakoktélnak” nevezi, ajánlatos éjszakánként bedörzsölni vele a növekvő csontokat.

A kezelést három napig kell ismételni, majd kéthetes szünet következik, majd ismét háromnapos kúra.

Néha a bevált népi receptek sokkal hatékonyabbak, mint a hagyományos orvoslás! Mindenképpen próbálja ki ezeket a gyógymódokat a betegség kezdeti szakaszában.

Ha a cikk tetszett és szeretne az oldal fejlődéséhez, sikeréhez hozzájárulni, kérünk, ne felejtse el megosztani családtagjaival, barátaival. Köszönjük.