Kert

Ennek az egyszerű kezelésnek köszönhetően a paradicsomot már nem befolyásolják a hőmérséklet-ingadozások.

A paradicsom, az uborka és a paprika terméshozamának növelése érdekében, valamint azért, hogy a palánták könnyebben alkalmazkodjanak a kedvezőtlen időjárási körülményekhez és az alacsonyabb hőmérséklethez, fontos, hogy időben szilikát műtrágyát alkalmazzunk. A szilícium-dioxid-műtrágyát olyan növényekből lehet előállítani, amelyek tartalmazzák ezt az elemet.

A tűlevelűek például alkalmasak műtrágya készítésére. Öntsünk 1 liter összetört tűlevelű gallyat 1 liter meleg vízbe, és hagyjuk egy napig ázni.

Egy nap múlva szűrje le a főzetet, töltse fel, hogy 1 liternyi legyen, és hetente egyszer permetezze vele a palántákat. Ez az öntet a szilíciumon kívül A-vitamint, B-vitaminokat, valamint C-, E-, P-, K-vitamint és más anyagokat tartalmaz, amelyek segítenek a gazdag terméshozamban.

Ezzel az egyszerű kezeléssel a növények nem lesznek megterhelve az alacsonyabb hőmérséklet miatt, ami pozitív hatással lesz a termés minőségére és mennyiségére.

Ha a cikk tetszett és szeretne az oldal fejlődéséhez, sikeréhez hozzájárulni, kérünk, ne felejtse el megosztani családtagjaival, barátaival. Köszönjük.