Diéta, Egészség

Teák, amelyek felgyorsítják a fogyást

Fokozza anyagcseréjét ízletes italokkal.

A nyár már javában tart, és hamarosan sokan elmennek nyaralni. A test felkészítése a strandszezonra aktiválódik, és minden olyan eszközre szükség van, amely segít a kívánt eredmény minél gyorsabb elérésében. A fogyásról szóló beszélgetésekben gyakran elhangzik az anyagcsere kifejezés: attól függően, hogy gyors, normális vagy lassú, a lehetséges fogyásról van szó.

De mi is az anyagcsere? Egyszerűbben fogalmazva, az, ahogyan a szervezetünk energiává alakítja mindazt, amit megeszünk és megiszunk. Ha gyors az anyagcseréje, a teste gyorsabban égeti el az energiát, ami hozzájárulhat az egészséges fogyáshoz és a testsúlyszabályozáshoz.

Természetesen a fogyáshoz sok különböző tényezőre van szükség, nem csak egy varázslatos termékre. Még így is segíthetünk felgyorsítani az anyagcserét és elérni a célunkat például mikrotápanyagokban és antioxidánsokban gazdag italokkal. Az egyik ilyen ital a tea. Eláruljuk, mely típusok segítenek a fogyásban és a gyorsabb álomalak elérésében.

Gyömbéres tea

A gyömbérből készült teát az egyik leghasznosabb italnak tartják, többek között a fogyás szempontjából is. Tény, hogy egyedülálló vegyületeket, gingerolt és szegaolt tartalmaz, amelyek antioxidáns hatásúak a szervezetben, csökkentik a szabad gyökök okozta károkat. Az ilyen károsodás negatívan befolyásolja a szervezetet azáltal, hogy növeli az oxidatív stresszt, ami súlygyarapodáshoz vezet. Ezért a gyömbértea beillesztése az étrendbe mindenképpen érdemes.

Fekete tea

Ezt az italt számos kultúrában fontos résznek tartják. Kellemes íze mellett a fekete tea koffeint (mérsékelt mennyiségben), valamint az anyagcserét serkentő, jótékony tápanyagokat tartalmaz. A kutatások szerint a fekete tea magas flavon-tartalmú, ami fokozza az anyagcserét és elősegíti a fogyást azáltal, hogy támogatja a felesleges kalóriák és a testzsír elégetését. A fekete teában található koffein szintén segít felgyorsítani az anyagcserét.

Matcha

A matcha nemcsak trendi, hanem igazán egészséges ital is, amely segít a túlsúly leküzdésében. Egy csésze matcha edzés előtt segít felgyorsítani az anyagcserét: az italban található nyomelemek oxidálják a zsírokat, ami felgyorsítja az anyagcserét.

Zöld tea

Ez a teafajta talán a legismertebb és legnépszerűbb a fogyókúrázók körében. A zöld tea gazdag antioxidánsokban, amelyek segítik a zsírégetést. Különösen hasznos ilyen teát inni edzés előtt és után. Az ital nagyszámú katechint tartalmaz, amelyek részt vesznek a zsírsejtek hasításában.

Oolong

Az oolong tea szintén jótékony hatással van a fogyásra. Az italban található elemek ugyanis befolyásolják a zsírok felszívódását a szervezetben. Egy 2009-es tanulmányban a túlsúlyos résztvevők több mint 66%-a egy hathetes kísérlet után, amelynek során napi 8 gramm oolong teát fogyasztottak, körülbelül 1 kg-ot fogytak csak azáltal, hogy az italt beillesztették az étrendjükbe.

Rooibos

Más teafajtákkal ellentétben a rooibos nem tartalmaz koffeint. A Dél-Afrikában őshonos gyógynövényes ital magas aszalatin-tartalmának köszönhetően segít felgyorsítani a cukoranyagcserét, valamint az anyagcserét.

Ha a cikk tetszett és szeretne az oldal fejlődéséhez, sikeréhez hozzájárulni, kérjük, ne felejtse el megosztani családtagjaival, barátaival. Köszönjük.